В окупованому Криму розпочав роботу підконтрольний Росії "парламент"

В окупованому Криму розпочав роботу підконтрольний Росії "парламент"

Фото: Associated Press

Його очолив Володимир Нємцев.

В окупованому Севастополі почав роботу підконтрольний Росії парламент другого скликання, пише видання "Крим.Реалії".

На першому засіданні "парламенту" обирали його очільника, заступників і голів постійних комітетів. 

За підсумками виборів, які відбулися в окупованому Криму 8 вересня, до так званого парламенту Криму пройшло шість політичних сил. Із севастопольського списку "Єдиної Росії", яка виграла вибори, депутат Держдуми Дмитро Саблін і колишній командувач Чорноморським флотом Росії Олександр Вітко відмовилися від своїх мандатів.

Законодавчими зборами другого скликання буде керувати Володимир Нємцев. Він пройшов до парламенту через одномандатний округ. До анексії півострова Росією Нємцев не займався політичною діяльністю, працював у комерційній сфері. У 2014 році вступив до "кримської самооборони" і отримав медаль Міноборони Росії "За повернення Криму". 

Його заступниками стали депутатка Тетяна Лобач і керівник міськради Севастополя у 1990-х роках Василь Пархоменко.

Як повідомлялося, 8 вересня у Російській Федерації розпочалися регіональні та місцеві вибори у рамках єдиного дня голосуваня. Вибори різного рівня відбуваються у 85 регіонах країни. В окупованому Криму і Севастополі обирали "парламент" і місцеві "органи влади".

Керівництво Євросоюзу, країни ЄС та Грузія заявили про невизнання російських "виборів" у Криму невизнання так званих "виборів", організованих Росією. 

У парламент пройшти три партії. "Єдина Росія" перемогла у всіх одномандатних округах і отримала 54,7% голосів виборців. За ЛДПР проголосували 16,84% осіб, а за КПРФ  - 8,22%. За підсумками "виборів", "Єдина Росія" отримала 60 мандатів у новому скликанні Державної ради Криму, ЛДПР - десять, КПРФ – п'ять. 

Одразу декілька країн заявили про невизнання виборів в окупованому Криму

Одразу декілька країн заявили про невизнання виборів в окупованому Криму

Повʼязані теми:

Наступна публікація