В окупованому Криму скаржаться на нестачу питної води

В окупованому Криму скаржаться на нестачу питної води

Фото: Reuters

"Влада" окупованого півострова заявила про нестачу якісної питної води.

Населення анексованого Криму потребує якісної питної води в необхідному обсязі, стверджує російський "віце-прем'єр" півострова Юрій Гоцанюк.

Про це він заявив на засіданні робочої групи з розробки плану заходів з встановлення станцій доочистки води, повідомляють Крим.Реалії.

«Зараз, в умовах припинення подачі дніпровської води по Північно-Кримському каналу водопостачання міст і сільських населених пунктів Криму здійснюється з місцевих джерел. Всі підземні води Криму використовуються в системі централізованого питного водопостачання без попереднього очищення. Наше завдання - визначити найбільш проблемні населені пункти, населення яких користується неякісною питною водою для забезпечення виконання заходів з встановлення станцій доочистки води», - сказав Гоцанюк

Чиновник також додав, що чисельність населення, яка використовує централізоване питне водопостачання складає близько 88% всього населення півострову.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна не збирається підписувати контракт на постачання води до анексованого Криму.

"На окуповану територію вода за контрактом, де написано "Крим, Росія", ніколи постачатися не буде", - сказав він.

Наслідки викиду "Титану". На Херсонщині обстежують жителів сіл поблизу окупованого Криму

Наслідки викиду "Титану". На Херсонщині обстежують жителів сіл поблизу окупованого Криму

Повʼязані теми:

Наступна публікація