В окупованому Криму суд залишив за ґратами фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір"

В окупованому Криму суд залишив за ґратами фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір"

Фото: pixabay.com

Засідання традиційно проходило в закритому режимі.

Так званий "Верховний суд Криму" залишив у силі рішення про продовження запобіжного заходу 4 фігурантам бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір".

Про це інформує "Крим.Реалії".

Кримські татари Ремзі Меметов, Енвер Мамутов, Зеврі Абсеїтов і Рустем Абільтаров залишаться під вартою до 12 травня.

В окупованому Криму почали розглядати по суті справу затриманого українця Євгена Панова

В окупованому Криму почали розглядати по суті справу затриманого українця Євгена Панова

"Засідання традиційно проходило в закритому режимі, проте суддя дозволила близьким родичам обвинувачених бути присутніми на оголошенні вироку. Самі фігуранти справи брали участь у засіданні за відеозв'язком", - йдеться у повідомленні.

Загалом у справі так званих "терористів з ісламської організації "Хізб Ут-Тахрір" окупаційна влада Криму зараз тримає в неволі 19 кримців. Торговець квітами, кухар, лікар, правозахисник, кочегар, кілька будівельників: єдине, що поєднує цих людей - це віра. Справи проти кримських татар допомагали організовувати зрадники із кримського управління Служби безпеки України. 

Адвокат Еміль Курбедінов розповів, що "Верховний суд Криму" не мав повноважень для розгляду апеляції, оскільки справу "бахчисарайської четвірки" передали на розгляд у Північно-Кавказький військовий суд.

"Продовження запобіжного заходу фігурантам цієї справи не було підсудне Верховному суду. У нас була інформація, що 28 березня ця справа була передана до Північно-Кавказького військового суду в Ростов-на-Дону. Саме цей суд повинен був розглядати продовження.

Але за клопотанням прокуратури, яка вже затвердила обвинувальний висновок і яка вже не має ніякого стосунку до цієї справи, було розглянуто продовження арешту. Ми вважаємо це істотним порушенням і оскаржуватимемо це рішення у Верховному суді Росії", – заявив він.

Повʼязані теми:

Наступна публікація