В окупованому Криму затримали українця і звинувачують його у нарузі над прапором РФ

В окупованому Криму затримали українця і звинувачують його у нарузі над прапором РФ

Фото: Getty Images

Російські прикордонники запевняють, що розшукували українця з жовтня 2017 року.

В анексованому Криму в пункті пропуску "Армянськ" затримали українця, якого нібито розшукували за наругу над державним гербом і прапором Росії.

Про це повідомили у прес-службі прикордонного управління ФСБ РФ, пише ТАСС.

"Чоловікові інкримінують наругу над державним гербом і прапором Російської Федерації (ст. 329 КК РФ), що карається позбавленням волі до одного року або примусовими роботами на той же термін", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, 35-річного чоловіка затримали "під час перевірки документів".

За даними прикордонників, чоловіка розшукували співробітники самопроголошеного кримського управління Федеральної служби виконання покарань з середини жовтня 2017 року.

Наразі українця передали "ініціаторам розшуку".

Нагадаємо, 16 січня Роздольненський районний суд в окупованому Криму засудив українського активіста Володимира Балуха до 3 років і 7 місяців колонії-поселення. Окрім цього, Балух повинен сплатити штрафу розміром 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (приблизно 4,6 тис. грн - прим.ред.). Під час свого заключного слова на засіданні 15 січня Балух заявив, що справа проти нього "сфабрикована через його політичну позицію", і його не змусять любити "нову Батьківщину"

Повʼязані теми:

Наступна публікація