В озері на Прикарпатті знайшли "запаковане" у валізу тіло іноземної студентки

В озері на Прикарпатті знайшли "запаковане" у валізу тіло іноземної студентки

У вбивстві громадянки Болгарії підозрюють її коханого.

Майже два тижні в Івано-Франківську шукали безвісти зниклу 24-річну болгарку, студентку місцевого медичного університету. Слідчі підозрюють у вбивстві нареченого дівчини, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Дішлі Еля Зія зникла в ніч проти 1 червня. Кілька днів друзі марно шукали її самотужки, потім зрештою звернулися до поліції. Правоохоронці, Нацгвардія, рятувальники обнишпорили ліси, поля, закинуті будинки, опитали десятки її знайомих. Слідство тривало важко, оскільки був утрачений час. Елю знайшли за 50 кілометрів від Івано-Франківська – її тіло лежало у валізі на дні глибокого озера. "Валіза знаходилася в цім озері у трьох метрах від берега. Вона в ковдрі була замотана, там була купа каміння. Вони спеціально готували ті камені, щоб ніхто не знайшов того тіла", - розповів сільський голова Світанка Михайло Кулеша.

 

Тіло студентки, яку шукали майже два тижні, знайшли на дні озера у валізі

Тіло студентки, яку шукали майже два тижні, знайшли на дні озера у валізі

 

Експерти з'ясували, що перед смертю Елю сильно побили, у неї численні переломи. Останнім був удар чимось важким по голові. "Як доводить моя практика особиста, руками-ногами побити так людину неможливо", - каже заступник керівника ГУНП в Івано-Франківській області Ігор Баб'юк. Із першого дня слідства поліцейські підозрювали коханого Елі – 29-річного громадянина Туркменістану, однокурсника болгарки на стоматологічному факультеті. Стосунки пари тривали півроку. Поліцейських чоловік запевняв, що не причетний до злочину – мовляв, увечері Еля прийшла додому в стані наркотичного сп'яніння, вони сильно посварились, і, поки спав, вона тихо пішла.

Сварку тієї ночі, за словами правоохоронців, чули сусіди. Люди постукали до квартири і хлопець їх впустив усередину. Однак нічого підозрілого сусіди не побачили. Ховати дівчину її коханому допомагав місцевий житель – він і признався слідчим. Крім того, розповів, що особисті речі Елі вони заховали в лісі на іншому кінці області. Туркмена, якого підозрюють у вбивстві студентки-болгарки, затримали. Його земляки тим, що сталося, приголомшені – надто ж, що це сталося в священний для мусульман місяць Рамадан.

 

 

Що могло статися між закоханими – друзі Елі говорити відмовляються. Поліція має версію, однак наразі в інтересах слідства її не розголошує. "У нас є допитані люди щонайменше про дві сварки, які закінчилися побиттям її. Чи останній конфлікт – наслідок попередніх, слідство встановить", - обіцяє Баб'юк. Кримінальне провадження відкрите за статтею "умисне вбивство". Студенту-туркмену вже оголосили про підозру, під час слідства, його триматимуть під вартою.

Кореспондент ТСН Алла Пасс

Повʼязані теми:

Наступна публікація