В ПЦУ розповіли про своє ставлення до вакцинації

В ПЦУ розповіли про своє ставлення до вакцинації

Фото: УНІАН

Церква наголосила на вразливості людей.

Православна церква України закликала "не нехтувати працею багатьох поколінь лікарів" та робити вакцинацію сертифікованими припаратами.

Про це повідомили в пресслужбі ПЦУ 12 листопада.

В Церкві заявили про необхідність створення колективного імунітету від інфекцій та перевіряти сертифікат вакцин.

"Ми маємо пам’ятати, що вакцинуватися можна лише сертифікованими препаратами. Кожен пацієнт має право перевірити строк придатності та якість вакцини перед щепленням та отримати від лікаря відповідні інструкції та застереження. Інструкції до вакцин українською мовою мають бути у кожному кабінеті щеплень, а відповідальність за це несуть керівники медичних установ", - йдеться у повідомленні ПЦУ.

Там додали, що яким би складним і глобально розвиненим не здавався світ, він може бути і надзвичайно вразливим: "Яскравий приклад – епідемії інфекційних хвороб, які починаються з мікроскопічного, невидимого для ока людини збудника, але здатні призвести до катастрофічних наслідків".

Зазначається, що щеплення населення допомагає сформувати колективний імунітет, уникаючи масових смертей, як це було у давні часи. Понад 200 років наукових досліджень дозволяють уберегтися від кору, правця, дифтерії, гепатитів та інших страшних хвороб.

Фото: Міністерство охорони здоров’я України

Нагадаємо, в Україні зросла захворюваність на дифтерію, однак вона не виходить за межі норми. Вже зафіксували щоайменше 20 випадків дифтерії від початку жовтня. За даними МОЗ, в Україні від дифтерії вакциновано лише 52% дорослих та 59% дітей віком від одного року. Найгірша ситуація в Закарпатській області. 

Чи вистачить українцям вакцини проти дифтерії - розмова з Ольгою Стефанишиною

Чи вистачить українцям вакцини проти дифтерії - розмова з Ольгою Стефанишиною

Повʼязані теми:

Наступна публікація