В Україні декларації з сімейними лікарями підписали майже півмільйона українців – Супрун

В Україні декларації з сімейними лікарями підписали майже півмільйона українців – Супрун

Фото: УНІАН

Затримки із запуском кампанії були у Львові та Дніпрі.

За перші два тижні всеукраїнської кампанії з вибору сімейних лікарів та педіатрів зі своїм вибором уже визначилися 447 тис. 288 українців та підписали відповідні декларації.

Про це у Facebook повідомила виконувачка міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Від 2 квітня українці активно обирають своїх лікарів. Нарешті докорінно змінюється підхід до надання медичних послуг в нашій країні. Пацієнт вибирає свого лікаря, а лікар бере обов’язок, щоби співпрацювати зі своїм пацієнтом. Так формуються нові, довірливі стосунки в системі охорони здоров'я. Приємно бути на початку цих великих змін та мати добрі підсумки", - зазначила Супрун.

Вона уточнила, що до електронної системи охорони здоров’я підключилися 1069 закладів та 16252 сімейні лікарі, терапевти та педіатри.

"Найбільше декларацій зі своїми лікарями підписали мешканці Києва, а також Донецької, Харківської та Вінницької областей. Це говорить про те, що в столиці та цих областях підготувалися до вибору лікарів найкраще. Кампанія просувається в нормальному темпі. Ми постійно отримуємо інформацію про те, як громадяни обирають своїх лікарів у кожній області, кожному місті й селі та реагуємо, якщо є складнощі. Були тимчасові затримки у Львові та Дніпрі, проте разом із місцевою владою нам вдалося все налагодити. Раді, що Львів ще минулої п’ятниці розпочав кампанію. У Дніпрі відновили кампанію сьогодні", - повідомила очільниця МОЗ.

Уляна Супрун відповіла на запитання українців щодо вибору сімейного лікаря

Уляна Супрун відповіла на запитання українців щодо вибору сімейного лікаря

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація