В Україні діти з кожної другої родини страждають від насильства вдома

В Україні діти з кожної другої родини страждають від насильства вдома

Фото: pixabay.com

Поліцейські закликають українців не бути байдужими і повідомляти про випадки знущання над найнезахищенішою верствою населення.

В Україні в кожній другій родині практикують насильницькі методи виховання дітей, хоча закон це забороняє.

Про це розповіла співробітниця патрульної поліції Одеси, засновниця спільноти "Захист прав дітей" Зоя Мельник, йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1".

"На жаль, дітей у суспільстві вважають "власністю" батьків, забуваючи про те, що це особистість. Мало хто задумується, що у них також є права, і що держава повинна захищати ці права. Це рівноцінна особистість. Навіть був випадок, коли дитину викрадали на вулиці, і вона кричала, ніхто не звернув уваги, тому що думали, що це батьки виховують. Це ж норма у нас - бити дітей, коли діти кричать", - обурюється вона.

Насильство над дітьми: поліцейський розповіла, як захистити наймолодших

Насильство над дітьми: поліцейський розповіла, як захистити наймолодших

За словами поліцейської, вона мріє змінити ситуацію в українському суспільстві, щоб люди не відверталися від матерів, які б`ють своїх дітей на вулиці, не затуляли вуха, коли чують крики дитини за стінкою, а захищали, попереджували і допомагали.

"Є закон, який захищає жертв сімейного насильства. Закон не розрізняє: дитина це, жінка чи чоловік, закон повинен захищати будь-яку людину, яка піддається сімейному насильству. Звісно, дитина є найбільш незахищеною, тому що не може самостійно звернутися. Обов’язком кожної дорослої свідомої людини є звертатися до поліції у таких випадках і повідомляти про такі факти", - наголосила Мельник.

Зазначимо, у США провели цікаве дослідження і з’ясували, що у дітей, яких б’ють, гірше розвивається вимова, вони стають агресивнішими і згодом ці діти є схильними до злочинів.

"У Швеції у школах психологи стежать за тим, щоб на дитину ніхто не кричав, за її психологічним розвитком, за її настроєм. Це теж психологічне насильство. У нас теж у законі прописано, що насильство буває психологічним і фізичним, сексуальним", - додала жінка-коп.

Окремо у поліції радять, якщо людина стала очевидцем насильства над дітьми, необхідно зателефонувати на гарячу лінію для дітей - 116111, дзвінок є безкоштовним для всіх операторів, працює у будні з 12:00 до 20:00, у суботи з 12:00 до 16:00.

Нагадаємо, останнім часом до ТСН.ua почало звертатися багато батьків, чиї діти скаржаться на прояви насилля у школах та дитсадках. Йдеться про побиття, напади і цькування як з боку вихователів і вчителів, так і з боку інших дітей.

Так, на Івано-Франківщині батьки звинуватили виховательку дитсадка у побитті дітей. У дитсадку наполягають, що у відомих адміністрації випадках діти отримали пошкодження самі, зокрема, під час ігор.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація