В Україні лише за липень потонуло вже 70 людей

В Україні лише за липень потонуло вже 70 людей

Фото: ТСН.ua

Рятувальники повідомляють про сотні загиблих за рік

Від початку року в українських водоймах потонули близько 600 осіб, за два тижні поточного місяця зафіксовано понад 70 випадків надзвичайних подій на воді, повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій .

Зокрема, у п'ятницю, 13 липня, рятувальники вилучили з водойми у Запорізькій області п'ятьох потопельників, у тому числі 12-річну дитину. У цей самий день київські рятувальники двічі отримували повідомлення про виявлених у Дніпрі потопельників.

Фахівці ДСНС патрулюють узбережжя водойм країни та нагадують відпочивальниками правила поведінки на воді:  не варто пірнати в незнайомих місцях, купатися в нетверезому стані, залишати дітей без нагляду біля води, запливати далеко, підпливати до човнів і катерів, які пропливають повз.

Смерть на воді. Вісім людей потонуло на водоймах України за минулу добу

Смерть на воді. Вісім людей потонуло на водоймах України за минулу добу

При цьому купатися можна: лише на спеціально обладнаних пляжах, за температури води не нижче +17 °С, час перебування у ній варто поступово збільшувати з 3-5 до 20 хвилин.

"Стежте за штормовими попередженнями і не виходьте у плавання на човнах при сильних поривах вітру",  - попереджають в ДСНС.

Повʼязані теми:

Наступна публікація