В Україні можуть заборонити продавати сигарети і алкоголь в магазинах: до Ради внесли законопроєкт

В Україні можуть заборонити продавати сигарети і алкоголь в магазинах: до Ради внесли законопроєкт

Фото: pixabay.com

Нардеп від "Слуги народу" пропонує дозволити продавати алкоголь та сигарети лише в спеціалізованих точках.

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким хочуть змінити місця продажу алкоголю, сигарет, електронних сигарет, IQOS і Glо. Замість супермаркетів і магазинів, ці товари пропонують продавати лише в спеціалізованих точках.

Ініціатором законопроєкту № 5805 виступив член комітету ВР з питань молоді і спорту, нардеп від "Слуги народу" Георгій Мазурашу.

Документом пропонується заборонити продаж в усіх магазинах (в приміщеннях торговельних організацій), які здійснюють торгівлю продуктами харчування, товарами дитячого асортименту або спортивними товарами, всіх без винятку напоїв, що містять алкоголь, зокрема пива (крім безалкогольного), столових вин і слабоалкоголки.

Також заборона стосується усіх тютюнових виробів, зокрема електронних сигарет, рідини, які використовуються в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння. Купувати вищезазначені товари можна буде в спеціалізованих торгових точках. Відзначається, що в таких точках, крім алкоголю і сигарет, більше нічого не буде продаватися.

За порушення заборони пропонується встановити штраф у розмірі 21 тисячі 180 гривень.

На думку нардепа, цей законопроєкт допоможе Україні боротися з масовим вживанням алкоголю і сигарет, які призводять до захворювань, травм і смертей. Документ вже переданий на розгляд у парламенті.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про заборону паління електронних сигарет у громадських та на робочих місцях, а також обмеження їхнього продажу. Також пропонується заборонити рекламу електронних систем на вулицях, у ЗМІ та в інтернеті.

В Україні можуть заборонити куріння електронних сигарет у громадських місцях

В Україні можуть заборонити куріння електронних сигарет у громадських місцях

Повʼязані теми:

Наступна публікація