В Україні можуть запровадити нові локдауни через коронавірус: у "СН" озвучили прогноз

В Україні можуть запровадити нові локдауни через коронавірус: у "СН" озвучили прогноз

Фото: УНІАН

"Ми повинні зрозуміти, що найближчі декілька років ми можемо жити в такому режимі", - вказав Качура.

В Україні наприкінці літа або на початку осені можуть запровадити нові локальні локдауни для боротьби з COVID-19.

Про це народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура розповів в етері передачі "Сьогодні День" на телеканалі "Україна 24".

"Все залежить від нас. Якщо ти вакцинувався, це ще не означає, що треба перестати користуватися маскою, антисептиком. Ми повинні зрозуміти, що найближчі декілька років ми можемо жити в такому режимі", - заявив політик.

За його словами, "на кінець літа, у вересні й до кінця року існує можливість введення локальних локдаунів у тому самому режимі, як було".

"Ця зараза не піде. Щоб її побороти, нам всім треба дотримуватися елементарних правил поведінки - тоді нам не треба буде жодних локдаунів проводити, - вказав Качура і додав: - Коли ми зрозуміємо, що ситуація погіршується, тоді нам уже всім треба буде вакцинуватися, отримати доступні вакцини й зробити так, щоб ця проблема взагалі пішла в минуле".

Раніше очільник парламентського комітету з питань здоров'я нації, нардеп від "Слуги народу" Михайло Радуцький повідомляв, що Україна буде вимушена запроваджувати обмеження для невакцинованих громадян, щойно епідеміологічна ситуація погіршиться.

За словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, карантин, який поки діє в Україні до 31 серпня, буде подовжено. А от на скільки часу ще протримають обмеження - у МОЗ, як і у всьому світі, поки гадати не беруться.

Тим часом столична влада готується навіть до ймовірного локдауну через поширення штаму "Дельта". 

Новини України: у Києві у разі локдауну введуть електронні перепустки до громадського транспорту

Новини України: у Києві у разі локдауну введуть електронні перепустки до громадського транспорту

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація