В Україні одразу дві дитини, інфіковані коронавірусом, перебувають у важкому стані

В Україні одразу дві дитини, інфіковані коронавірусом, перебувають у важкому стані

Фото: УНІАН

В обох дітей спостерігають позитивну тенденцію, попри важкий стан.

Станом на 29 березня у Вінницькій та Тернопільській областях інфіковані коронавірусом діти перебувають у важкому стані.

За словами голови Вінницької облдержадміністрації Владислава Скальського, одна дитина з Чернівецького району, яка перебуває у могилів-подільській лікарні, має тяжкий стан.

"Але протягом останніх годин, на ранок, маємо першу позитивну інформацію щодо стану цієї дитини", - зазначив він.

Щодо другого випадку, то в реанімації Тернопільської обласної дитячої лікарні перебуває півторарічний хлопчик. Його стан середньо-важкий.

"Стан хворої на COVID-19 1,5 річної дитини з Кременецького району – середньо-важкий з позитивною динамікою. Дитина перебуває в реанімаційному відділенні Тернопільської міської дитячої лікарні", - йдеться в повідомленні Тернопільського штабу з боротьби проти COVID-19.

Нагадаємо, 11 березня Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордониРоботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста. За 2 тижні після цього Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та подовжив карантин на місяць - до 24 квітня. 

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. 

Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентром спалаху в Україні стала саме Чернівецька область, де хворобу діагностують найбільше. Через активне поширення хвороби деякі українські області запровадили режим надзвичайної ситуації. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

У січні на Тернопільщині було багато хворих на пневмонію: чи був це коронавірус

У січні на Тернопільщині було багато хворих на пневмонію: чи був це коронавірус

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація