В Україні затвердили список опорних лікарень

В Україні затвердили список опорних лікарень

Фото: УНІАН

Йдеться про 211 опорних медичних установ.

Кабінет Міністрів ухвалив розпорядження, згідно з яким затверджується перелік опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах до 2023 року. Під час формування переліку брали до уваги доступність закладів для пацієнтів, оскільки шлях до лікарні має займати не більше години.

Про це йдеться на& сайті МОЗ.

Як зазначається, завдяки цьому рішенню в Україні має поліпшитися доступність медичної допомоги. "Це дозволить сконцентрувати інвестиційні ресурси та розбудувати мережу надання медичних послуг", - додали у Міністерстві.

Під час формування переліку однією з головних умов була доступність закладів для пацієнтів. Шлях до лікарні, як наголошується, не повинен перевищувати одну годину. Таким чином, до списку внесли медичні заклади, які відповідають вимогам і можуть забезпечити належну і своєчасну допомогу пацієнта.

Загалом, було затверджено 211 опорних медустанов, із них у Вінницькій - десять, Волинській - сім, Дніпропетровській - п'ятнадцять,  Донецькій - одинадцять, Житомирській - шість, Закарпатській - вісім, Запорізькій - дев'ять, Івано-Франківській - дев'ять, Київській - тринадцять,  Кіровоградській - сім, Луганській - п'ять, Львівській - дев'ять, Миколаївській - шість, Одеській - тринадцять, Полтавській - вісім, Рівненській - сім, Сумській - сім, Тернопільській - шість, Харківській - п'ятнадцять, Херсонській - вісім, Хмельницькій - десять, Черкаській - вісім, Чернівецькій - п'ять і Чернігівській області - дев'ять.

Раніше повідомлялося, що від 1 квітня в Україні запрацює Програма медичних гарантій, до неї увійшли амбулаторно-поліклінічна, стаціонарна, екстрена, паліативної меддопомоги, медична реабілітація та програма «Доступні ліки». Серед іншого, МОЗ виділило п'ять пріоритетних напрямків: лікування гострого інфаркту та інсульту, допомога під час пологів, допомога передчасно народженим дітям і рання діагностика онкологічних захворювань. 

МОЗ розширює перелік безкоштовних медичних послуг

МОЗ розширює перелік безкоштовних медичних послуг

Повʼязані теми:

Наступна публікація