В Україні оновлено правила перетину кордону: як тепер пройти ізоляцію через застосунок "Вдома"

В Україні оновлено правила перетину кордону: як тепер пройти ізоляцію через застосунок "Вдома"

Фото: Міністерство цифрової трансформації

Відтепер під час перетину кордону України невакцинованим людям потрібно буде встановити застосунок "Вдома".

Від 21 жовтня в Україні почали діяти нові правила проїзду в транспорті міжміського та міжобласного сполучення. Тепер, окрім квитка, пасажиру потрібно мати "ковідні документи". Утім, оновилися правила і для тих, хто перетинає кордон. Невакцинованим людям потрібно буде встановити застосунок "Вдома". 

Про це повідомляють у Мінцифри.

Відтепер застосунок "Вдома" змінює функціонал і встановлювати його потрібно буде на 72 години, до моменту, поки людина зробить ПЛР-тест чи тест на антиген. Проходити контроль на основі даних геолокації та розпізнавання обличчя більше не потрібно буде. 

Після того, як невакцинована особа встановила "Вдома" і здала в згаданий термін тест у застосунок має підтягнутися результат.

Тест обов’язково має бути зроблений у лабораторії, яка верифікована МОЗ. Лише після отримання негативного результату застосунок можна видалити. Якщо тест позитивний, потрібно зателефонувати сімейному лікарю.

Для реєстрації у застосунку "Вдома" потрібно буде вказати такі дані:

  •  • прізвище, ім’я, по батькові (за наявності);
  •  • серія та/або номер паспорта;
  •  • місце самоізоляції;
  •  • номер телефону.

За даними Мінцифри, протягом 2020 року застосунком "Вдома" скористались майже мільйон людей, які поверталися з-за кордону і проходили 14 днів самоізоляції.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" від 21 жовтня відкриває на найбільших залізничних вокзалах України пункти вакцинації та експрестестування на COVID-19. Вакцинація є безкоштовною, а тест коштує 350 грн.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Від сьогодні починають діяти обмеження пасажирських перевезень між областями України

Від сьогодні починають діяти обмеження пасажирських перевезень між областями України

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація