В Україні жорсткіше перевірятимуть виробників продуктів
Сума штрафу може складати 70 тисяч гривень.

4 квітня в Україні запрацює нова система контролю якості та безпечності харчових продуктів.
Виробників перевірятимуть по-новому і без попереджень, оскільки набуде чинності відповідний закон. Виробників, перевізників або магазини оцінюватимуть за ступенем ризику. Наприклад, у магазині, де продається запакована продукція тривалого зберігання, ризиків менше, ніж у магазині, де реалізують свіже м`ясо, йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1".
За порушення нового закону передбачені жорсткі санкції. Сума штрафу для юридичних осіб може досягати 70 тисяч гривень. У разі виявлення на виробництві факторів, що становлять небезпеку життю і здоров’ю людей, інспектор може ухвалити рішення про тимчасове припинення виробництва.
Нагадаємо, працездатний українець на продукти в місяць витрачає щонайменше 1423,7 грн, повідомляє Український клуб аграрного бізнесу. Відбулися зміни у структурі харчування: зокрема 2017 року порівняно з 2016-м збільшилося споживання фруктів, ягід, горіхів, винограду – на 6%, цукру – на 4%, хліба і хлібних продуктів, м'яса, м'ясопродуктів і сала – на 2% кожного. Скоротилося споживання в домогосподарствах овочів і баштанних – на 8%, молока і молокопродуктів – на 2%.
Відео Домашні продукти: чим може бути небезпечне куплене на ринках молоко
Для жителів села нічого не може бути кориснішого, аніж парне молоко від своєї корови. Жителі міста, які купують привезену продукцію, насамперед мають думати про безпеку. ТСН.Тиждень вирішила купити домашнього молока в трьох місцях, у різних продавчинь і відвезти його на перевірку у лабораторію.
