В Україні провели підрахунок населення. Скільки громадян проживає на території держави

В Україні провели підрахунок населення. Скільки громадян проживає на території держави

Фото: УНІАН

На території держави проживає більше жінок, ніж чоловіків.

Кількість українських громадян, які проживають на території країни станом на 1 грудня 2019 року становить 37,29 млн людей.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

За результатами оцінки чисельності населення, зараз в Україні 20,01 млн жінок та 17,28 млн чоловіків.  В Києві проживає 3,7 млн людей.

Як додає міністр, максимальна різниця між результатами різних методів становить 2,86% і може бути альтернативою перепису населення.

"Оцінку ми провели за 3 місяці напруженої роботи. Для держави ця робота не коштувала жодних додаткових грошей. Перепис населення обійшовся б у 3,4 млрд грн (бюджет, закладений на 2020 рік), а підсумки перепису ми б отримали в першому кварталі 2021 року, – йдеться в дописі. – Оцінка дає інформацію тільки про чисельність, статево-вікову структуру населення, а також розподіл по регіонам. Перепис населення дає ці ж дані (втім, за моєю оцінкою, з більшою помилкою), а також деякі інші дані (наприклад, про етнос або стан домогосподарства)"

*Оцінка відбувалася не враховуючи анексовний Крим та територію окупованого Донбасу.

За даними Держстату чисельність населення України за січень-листопад 2019 року зменшилася на 230,5 тисячі осіб порівняно з 2018 роком. Станом на 1 грудня воно становило 41 млн 922 тисяч людей.

Нагадаємо, провести загальноукраїнський перепис у Кабміні планують у грудні 2020 року, але поки що точна дата невідома. Більше читайте тут:

Населення України за рік знизилось на 230 тисяч - Економічні новини

Населення України за рік знизилось на 230 тисяч - Економічні новини

Повʼязані теми:

Наступна публікація