В Україні розпочався другий етап пробного перепису населення

В Україні розпочався другий етап пробного перепису населення

Фото: УНІАН

Українці можуть відповідати на запитання на спеціальних дільницях чи дочекатися переписувачів, які ходять по будинках.

В Україні стартував другий етап пробного перепису населення, який проводять у частині Оболонського району столиці та в селищі Пісківці на Київщині, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Таким чином в країні готуються до загальноукраїнського опитування, яке й покаже, чи є українців 45 мільйонів.

Наразі жителі уже внесли всю інформацію про себе онлайн, тож від сьогодні почали ходити переписувачі, які зачитують із півтора десятка запитань, розроблені заздалегідь в управлінні статистики, а усі дані вносять до спеціальної програми в планшеті. Усе, щоби потім з'ясувати, яка кількість населення та його вікова й соціальна структура. 

В Україні стартував пробний перепис населення

В Україні стартував пробний перепис населення

"Перепис населення дає взагалі унікальну інформацію. Ну припустимо, крім того, що людина каже, коли вона народилася, де вона народилася, громадянство її, родинні стосунки, сімейний стан, освіта, джерела існування людини і великий блок питань щодо міграції", - розповіла керівниця головного управління статистики у Києві Раїса Віленчук.

Пробний перепис населення триватиме до 23 грудня. Уже в лютому обіцяють показати результати. За законом кожен житель обов'язково мусить пройти опитування - якщо немає бажання відповідати на запитання в оселі, можна завітати до спеціально обладнаних дільниць, адреси яких є в під'їздах будинків.

Нагадаємо, провести загальноукраїнський перепис у Кабміні планують у грудні наступного року, але поки що точна дата невідома.

Кореспонденти ТСН Інна Власова, Святослав Родюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація