В Україні розпочався сніговий колапс: буде ще більше хуртовин і заметів

В Україні розпочався сніговий колапс: буде ще більше хуртовин і заметів

Фото: УНІАН

Удень в окремих регіонах буде відлига.

Сьогодні, 17 січня, в Україні буде хмарно. Часом сніг. Уночі на Закарпатті та в Карпатах ішов сильний сніг. У горах Івано-Франківщини та Закарпаття значна сніголавинна небезпека (третій рівень). Удень у південній частині - мокрий сніг та дощ, подекуди ожеледь. На дорогах місцями ожеледиця.

Про це йдеться в прогнозі Українського гідрометцентру.

Вітер південно-східний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с.

Температура вдень від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла. На півдні країни та Закарпатті 0-5 градусів тепла, в Криму до 9 градусів тепла.

У Києві помірний сніг. Температура близько нуля.

У Львові мокрий сніг. Місцями пориви вітру 15-20 м/с, на дорогах подекуди ожеледиця. Температура 1-3 градуси тепла.

В Одесі мокрий сніг з дощем. Місцями пориви вітру 15-20 м/с, удень подекуди ожеледь, на дорогах ожеледиця. Температура 2-4 градуси тепла.

У Дніпрі протягом доби сніг. Місцями пориви вітру 15-20 м/с, на дорогах подекуди ожеледиця. Температура від 1 градуса морозу до 1 градуса тепла.

У Харкові помірний сніг. Місцями пориви вітру 15-20 м/с, на дорогах подекуди ожеледиця. Температура 0-2 градуси морозу.

У Карпатах помірний сніг. Місцями пориви вітру 15-20 м/с, на дорогах подекуди ожеледиця. Температура від 4 градусів морозу до 1 градуса тепла.

Завтра, 18 січня, внаслідок впливу активного циклону очікується суттєве ускладнення погодних умов: на території Київської, Чернігівської, Сумської, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Одеської та Миколаївської областей спостерігатимуться сильні та дуже сильні снігопади, хуртовини, утворення снігового покриву висотою до 40 сантиметрів, у Києві - близько 20 сантиметрів. У Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях - сильний дощ та мокрий сніг. В Україні, крім західних областей, посилення вітру до 15-20 м/с, у Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях до 25-28 м/с. На дорогах країни ожеледиця.

Прогноз погоди в Україні на 17 січня 2018 року / Фото: Укргідрометцентр

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація