В Україні щодня зникають 16 дітей

В Україні щодня зникають 16 дітей

Фото: УНІАН

У Києві менше, ніж за добу повернули викрадене немовля.

Цього тижня в Києві на Оболоні викрали півторамісячну Вікторію. Батько прийшов до дитсадка за старшою донькою і залишив немовля у візочку біля будівлі. Дитину викрала 20-річна жінка.

Її обличчя зафіксувала камера відеоспостереження. Зображення розповсюдили через телебачення, інтернет-сайти. Тож викрадачку впізнали й розповіли, де вона живе в селі біля Вишгорода. Дитину знайшли у вагончику, де жила викрадачка зі співмешканцем. У них самих померла новонароджена дитина, тіло якої викинули на смітник. Тож, щоб уникнути відповідальності, жінка вирішила вкрасти чужу дитину й видати її за свою. Викрадачці вже оголосили підозру. А причетність її співмешканця до викрадення поки що правоохоронці вивчають. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

В Україні одразу ж заговорили про безпеку дітей у дитсадках та школах. Адже загроза кіднепінгу - це не щось далеке. Це тут і зараз. Тільки від початку цього року в поліцію надійшло понад п'ять тисяч повідомлень про зникнення дітей. Це - 16 на добу. Протягом 2015 року зафіксували 4,5 тисячі зникнень дітей, протягом 2016-го - 6 тисяч, протягом 2017-го – 5075. Здебільшого шукають підлітків від 13 до 17 років (75%). Але один із чотирьох зниклих - це завжди діти до семи років.

Після цього цинічного викрадення одразу згадали, а що може убезпечити дітей? Адже цей випадок показовий приклад - як, здається щось таке неймовірне, може легко статися.

Олена Лезвинська консультує власників приватних дитячих садочків якраз із цього питання. Вона детально розповідає, де мають бути встановлені відеокамери і чому на території обов'язково має бути охорона.

"Більша частина дитсадків, які є в Україні та Києві тому числі, незахищені. Не тому, що вони не хочуть, а тому, що на це просто ніхто не звертає уваги. Територія повинна бути закритою і строго повинен бути доступ людей, які за цим спостерігають. Домофон з кнопками - саме на територію дитячого садка, найбільшої групи. Так, це витратно, але це життя дітей", - говорить аудитор з безпеки дитячих садків Олена Лизинська.

Тим часом на вулицях Києва планують становити ще три тисячі камер відеоспостереження.

Детально про викрадення, пошуки та повернення півторамісячного немовляти дивіться в сюжеті Ірини Прокоф'євої.

Активність небайдужих та дівчачі теревені допомогли поліції знайти викрадену в Києві дитину

Активність небайдужих та дівчачі теревені допомогли поліції знайти викрадену в Києві дитину

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація