В Україні стартує нова хвиля мобілізації: у військкоматах вже попередили "ухилянтів"

В Україні стартує нова хвиля мобілізації: у військкоматах вже попередили "ухилянтів"

Сьогодні в Україні стартує четверта хвиля мобілізації

Відповідний закон був опублікованій в "Голосі України".

Сьогодні в Україні стартує четверта хвиля мобілізації, йдеться у сюжеті ТСН. 19:30

Закон № 113-VIII "Про часткову мобілізацію", підписаний напередодні Петром Порошенкомбув опублікований сьогодні в парламентській газеті "Голос України".

Протягом трьох місяців добровольці та мобілізовані проходитимуть медичний огляд, співбесіду та вирушатимуть до війська. Армія потребує танкістів, артилеристів, фахівців протиповітряної оборони, зв'язку, ремонтників, спеціалістів радіоелектронної боротьби та техніків.

Проблемою нинішньої мобілізації, як і попередньої, можуть стати недосконалі списки військовозобов'язаних.

"Люди можуть отримувати відстрочки, не донесуть повістки та спеціальне ухилення від призову", - розповідає директор військових програм центру Разумкова Микола Сунгуровський.

В той же час, експерти прогнозують, що близько половини в списках мобілізованих можуть стати ухилянтами. Тож, застосовуватимуть метод батога і пряника.

 "Ви думаєте, в Другу світову хтось хотів воювати, був момент коли ті, хто свідомість не мали, їх теж заставляли. Держава – це механізм примусу і час цей механізм увімкнути", - запевняє начальник управління військово-патріотичної роботи товариства сприяння обороні Україні Юрій Чижмар. 

Петро Порошенко підписав закон про часткову мобілізацію

Петро Порошенко підписав закон про часткову мобілізацію

Між іншим, генерали запевняють, що мобілізовані під час чергової хвилі обов'язково пройдуть спеціальне навчання і непідготовленими у зону АТО ніхто не піде. Перший етап – загальновійськова підготовка, яка складається з медичної, тактичної, вогневої та інженерної підготовки. Другий – фахова підготовка за спеціальністю тривалістю 26 діб. Третій – проведення бойового злагодження у підрозділах протягом 15-ти діб.

Нагадаємо, що раніше президент Петро Порошенко попередив, що спецслужби сусідньої країни хочуть зірвати мобілізацію в Україні.

Кореспондент ТСН Ігор Бондаренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація