В Україні тримаються сильні морози: є потерпілі від низьких температур

В Україні тримаються сильні морози: є потерпілі від низьких температур

Фото: УНІАН

Місцями температура опустилася до 25 градусів нижче нуля.

Температура в більшості регіонів України впала до рекордно низьких показників: від сильних морозів, які місцями до -25, є потерпілі.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 19 січня.

У Рівненській області чотирьох людей ушпиталили з переохолодженням та обмороженнями. Для безхатьків у самому Рівному облаштували кімнату обігріву в притулку. Соціальні патрулі доправляють туди тих, хто опинився на вулиці у мороз, аби нагодувати й зігріти.

У години пік на зупинки, де люди чекають на транспорт, виїжджає автобус рятувальників. У ньому теж можна зігрітися. У місті розгортають і мобільні пункти обігріву.

Щонайменше десятеро людей звернулися за медичною допомогою через переохоролодження в Сумській області. Синоптики кажуть: протриматися треба ще трохи. Мороз відпустить вже до п’ятниці. "Відбудеться стрибок. Приблизно на 15-20 градусів підвищиться температура. Очікуємо, що вночі буде від трьох градусів морозу до двох градусів тепла, а вдень - від нуля до п'яти градусів вище нуля", - розповів синоптик Сумського гідрометцентру Сергій Іванченко.

Температура в більшості регіонів України впала до рекордно низьких показників

Температура в більшості регіонів України впала до рекордно низьких показників

Такі різкі перепади, щоправда, можуть позначитися на самопочутті людей, попереджають лікарі. "Це може спричинити перепади артеріального тиску. Найбільше можуть постраждати метеозалежні, які мають ризик серцево-судинних захворювань", - каже лікарка-кардіологиня Наталія Дмитренко.

Як повідомлялося, цьогорічна зима характеризуватиметься різкими змінами погодних умов. Микола Кульбіда, керівник Укргідрометцентру, розповідав, що на погоду взимку впливають кліматичні зміни, які відбулися і які продовжують відбуватися в Україні. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація