В Україні успішно випробували крилату ракету, яка здатна точно уражати наземні та морські цілі

За словами Турчинова, ракетні комплекси такого класу «є важливим фактором стримування агресора».

Сьогодні, 30 січня, відбулися успішні перші льотні випробування української крилатої ракети наземного базування.

Вона здатна точно уражати наземні та морські цілі, передає прес-служба РНБО.

За словами Секретаря РНБО Олександра Турчинова, це повністю українська розробка конструкторів державного підприємства «ДержККБ «Луч» у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами ОПК України.

«Під час випробувань, які відбулись успішно, перевірялися льотні характеристики та робота систем ракети», - пояснив він.

Турчинов також заявив, що РНБО України, яка координує національну ракетну програму, поставила завдання «розробити комплекси крилатих ракет не тільки наземного, але і також морського та повітряного базування».

«Дальність дії наших крилатих ракет та їхнє бойове спорядження не суперечать підписаним Україною міжнародним угодам для такого виду зброї», - додав він.

Секретар РНБО додав, що ракетні комплекси такого класу «є важливим фактором стримування агресора».

«Сьогоднішніми випробуваннями ми відкрили новий етап ракетної програми, відповідно до якого наші Збройні Сили повинні отримати потужні високоефективні крилаті ракети, здатні на великій відстані точно вражати ворожі цілі», - наголосив Турчинов.

Нагадаємо, раніше в Україні успішно випробували новітню вітчизняну ракетну систему залпового вогню "Вільха", що стріляє ракетами "земля-земля"

Повʼязані теми:

Наступна публікація