В Україні від початку року покарали майже 6 тис. недобросовісних прикордонників

В Україні від початку року покарали майже 6 тис. недобросовісних прикордонників

Фото: УНІАН

Було звільнено 500 осіб.

Від початку року за різні порушення було притягнуто до відповідальності понад 6 тисяч прикордонників.

Про це заявив очільник Державної прикордонної служби Петро Цигикал, передає МВС.

"Від початку 2017 року Державна прикордонна служба провела три антикорупційні акції. В результаті профілактичних заходів до дисциплінарної відповідальності притягнуто більше 5 тисяч осіб, до адміністративної – майже 1 тисяча", - сказав Цигикал.

Так, стосовно 73 прикордонників були відкриті кримінальні провадження, 38 з них засуджено, звільнено більше 500 осіб, у тому числі 26 – з позбавленням військового звання.

Цигикал наголосив, що боротьба з недобросовісними працівниками триватиме.

Він підкреслив, що кількість відмов від хабарів зросла майже в 4 рази, в порівнянні з минулими роками.

"Лише за 2017 рік ми зафіксували 800 відмов від запропонованого хабара. Але ми будемо продовжувати боротьбу з корупціонерами, адже народ України заслуговує на чесну прикордонну службу", - наголосив посадовець.

Нагадаємо, двом екс-прикордонникам призначили заставу на 12 млн грн у справі про розкрадання коштів на "Стіну". Солом'янський суд Києва обрав запобіжний захід ще двом підозрюваним у розкраданні коштів на будівництві проекту "Стіна".  Екс-начальник першого окремого відділу будівництва Держприкордонслужби України Володимир Целко отримав 60 діб арешті із альтернативою внесення застави у сумі 8,5 млн грн.

За словами прокурорів, Целко підписував акти виконаних робіт, але насправді ці роботи не були виконані.

Окрім того, суд заарештував на два місяці начальника управління капітального будівництва Держприкордонслужби Олександра Атаманюка. Йому призначено заставу 3,6 млн грн, хоча прокуратура вимагала 16 млн грн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація