В Україні відбувся перший Міжнародний чемпіонат із вейксерфінгу

В Україні відбувся перший Міжнародний чемпіонат із вейксерфінгу

Райдери називають Київ - райським місцем для підкорення хвиль.

На перший в Україні Міжнародний чемпіонат із вейксерфінгу приїхали майже вісім десятків спортсменів із різних країн світу. Це відносно молодий вид спорту, який називають альтернативою океанічному серфінгу, йдеться в сюжеті ТСН.19.30.

На максимальній швидкості Степан Короткий щодуху намагається підкорити чергову хвилю і при цьому він ще й мусить робити трюки - це і є  вейксерфінг - альтернатива океанічному серфінгу. Хвилі тут створює катер.

У цей час на березі за трансляцією спостерігають десятки інших учасників змагання, серед них спортсмени з різних країн світу. "Від одного буя до іншого у кожного спортсмена є по 50 секунд в обидві сторони. За цей час він має показати максимальну кількість трюків, а якщо ж упаде більше ніж двічі, заїзд закінчується", - пояснюють правила члени жюрі. 

Крім кількості маневрів, враховують і їхню складність. Марина вміє робити зо два десятки викрутасів на дошці. Вона готується до Чемпіонату світу. Для цього спортсменці треба увійти у топ-8, та поки вона - дев'ята. "Я дуже сподіваюсь, що в мене вийде увірватись у цю вісімку і поїхати, бо це буде перша людина з України, яка поїхала на чемпіонат світу з вейксерфінгу. Ці змагання дають високий рейтинг, бо вони є золотого рівня", - пояснює учасниця. 

Степан заради змагань приїхав із Росії. Каже, разом із дівчиною рахували дні до приїзду в Київ. "Київські заходи зарекомендували себе просто напевно найкращими в Європі і все тільки про це і говорять", - констатує юнак.

Уперше Міжнародний чемпіонат із вейксерфінгу відбувся в Україні

Уперше Міжнародний чемпіонат із вейксерфінгу відбувся в Україні

Такої ж думки й Шон. Він прилетів до нас аж зі Сполучених Штатів Америки. "Київ - це рай для вейксерфінгу", - переконаний американець. 

Від інших подібних чемпіонатів цей відрізняється ще й масштабністю, адже самі змагання - це лише мала частина великого фестивалю.

Організатори вже точно знають, що наступного року фестивалю бути. А райдери зі свого боку  - обіцяють по поверненні додому почати підготовку до наступного чемпіонату у нас, на Десенці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація