Відключення аналогового телебачення. Голова РРТ повідомив про "вказівку згори"

Відключення аналогового телебачення. Голова РРТ повідомив про "вказівку згори"

Фото: pixabay.com

Державний орган проігнорував законне рішення суду.

Вночі проти 1 вересня в Україні відключили аналогове телебачення, незважаючи на заборону суду, повідомляє кореспондент ТСН.

Директор державного концерну РРТ Петро Семерей визнав, що порушив закон, коли відключили аналоговий телесигнал.

Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення проігнорував заборону суду міста Сарни від 31 серпня. До суду через відключення аналогового ТБ подала жителька Рівненщини Надія Мізюрко. 

Семерей зізнався журналістам, що діяв за вказівкою згори: "Біля десятої години отримав вказівку від вищого керівництва, свого вищого керівництва, про те, що необхідно вимкнути аналогове телебачення  незважаючи на рішення суду. Моїм керівником є керівник Держспецзв’язку. Я порушив закон". 

Таким чином, відсьогодні значна частина українців (близько 40%) залишились без телевізора. 

У Національній раді з питань телебачення і радіомовлення порушення закону з боку концерну РРТ сприйняли по-різному. Члени, призначені за квотою парламенту, різко засудили дії РРТ. 

"Я бачу повне ігнорування законів України. Навіщо це робиться – мабуть почалась передвиборна гонка, і комусь дуже не подобається незалежна думка телеканалів", - зауважив Олег Черниш.  

Пропрезидентська частина Нацради від коментарів відмовилась. 

За словами юриста Златослави Мартиновської, відключення аналогового сигналу попри заборону суду – це пряме порушення українського законодавства, яке призведе до кримінальної відповідальності для керівництва концерну РРТ.

Наразі в Україні стався прецедент – державний орган за вказівкою вищого керівництва держави фактично проігнорував законне рішення суду. А гарант Конституції, тобто президент України, не захистив конституційні права мільйонів людей, які втратили доступ до інформації. 

Нагадаємо, що відключення аналогового ТБ супроводжувалося скандалами.

Кореспондент ТСН Дмитро Святненко

Повʼязані теми:

Наступна публікація