В Україні відкриваються кінотеатри: заклади працюватимуть за новими правилами та вимогами

В Україні відкриваються кінотеатри: заклади працюватимуть за новими правилами та вимогами

Фото: Прес-служба кінотеатру "Жовтень"

Подивитися фільм можна буде лише з дотриманням карантинних обмежень. 

Після тримісячної перерви в Україні відкриваються кінотеатри. Подивитися фільм можна буде лише з дотриманням карантинних обмежень. 

До чого варто готуватися, якщо збираєтесь в кіно, — у сюжеті Сніданку з 1+1.

Головна зміна в роботі кінозалів - тепер всередині  буде зайнята лише половина сидінь. Глядачам можна буде розміщуватися лише в шаховому порядку, щоб дотримуватися дистанції. У самому приміщенні кінотеатру діятиме масковий режим. Під час сеансу захист все ж можна зняти, аби вживати їжу чи пити напої. Квитки на сеанси закликають купувати онлайн, але каси також будуть працювати. 

Відкривається сьогодні, 2 липня, і кінотеатр "Жовтень", що на столичному Подолі. Тут перший післякарантинний сеанс буде о дванадцятій дня. 

Юлія Шпиг працює у сфері кіно вже сім років. Очолює одразу два київські кінотеатри. Зараз у закладах посилена підготовка: усе миють, протирають і розставляють. За відвідувачами скучили. "Біля кожного кінозалу розміщена розмітка для дотримання безпечної дистанції у півтора метри. Новий принцип розсаджування у кінотеатрах – два місця через два місця, у шаховому порядку. Тобто спереду так само нікого не буде, і нарешті високий глядач не затулятиме вам екран", - каже жінка. 

У якому режимі працюватимуть кінотеатри - пряме включення

У якому режимі працюватимуть кінотеатри - пряме включення

Якщо прийшли в кіно великою компанією або родиною, то також доведеться сидіти на відстані. "Ми розуміємо, що родина хоче перебувати поруч, але ситуація зараз така, що потрібно дотримуватись дистанції. Працівник кінотеатру буде контролювати, щоб всі відвідувач не змінювали свої місця у кінозалі", - розповіла Юлія Шпиг. 

Утім, конкретні вимоги до розсадження в інших кінотеатрах можуть відрізнятися. Точно буде спільним - це дезінфекція після кожного сеансу. Самих сеансів буде менше, щоб встигнути все обробити. Також посилили вентиляцію. Буфети та магазини відкриті. Єдине на вході – дезінфектор, а всередині – жодних продуктів у відкритій тарі. 

У різних мережах розповіли, що гучних прем’єр поки немає. Демонструвати будуть фільми, які планували показати в березні. На екрани повертаються хіти минулих років, які сподобалися глядачам.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація