В Україні викрили банду, учасники якої представлялися АТОвцями і викрадали людей заради грошей

В Україні викрили банду, учасники якої представлялися АТОвцями і викрадали людей заради грошей

Фото: Інформатор

Менш ніж за рік зловмисники "заробили" майже 11 млн гривень.

Слідчі Нацполіції викрили злочинну організацію вимагачів, які представлялись учасниками АТО та із застосуванням насильства, погроз вбивства, пошкодження майна і викрадення вимагали у людей повернення боргів, що не існують.

Про це повідомили в Головному слідчому управлінні Нацполіції.

"Орієнтовно у 2019 році 26-річний громадянин Російської Федерації створив злочинну організацію для вчинення особливо тяжких злочинів. "Працювали" учасники злочинної організації на замовлення третіх осіб. Для прикриття своєї злочинної діяльності підозрювані використовували різні суб’єкти господарювання", - йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, до складу банди входили восьмеро осіб, причетність зловмисників встановлена до чотирьох епізодів вимагання. Сума коштів, отриманих злочинних шляхом, становить близько 11 мільйонів гривень.

Зокрема, встановлено, що учасники банди, погрожували одному з потерпілих та його близьким родичам вбивством та вимагали 400 тисяч доларів, а у вересні 2019 року у Києві підозрювані викрали іншого потерпілого, вимагаючи від нього 15 тисяч євро.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.255 (Створення злочинної організації), ч. 4 ст.189 (Вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження) та ч. 3 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального Кодексу України.

Лідер злочинної організації оголошений у міжнародний розшук, ще четверо підозрюваних – у державний. Інші троє підозрюваних вже затримані. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

❗️Увага❗️ Розшук Поліцейські викрили злочинну організацію вимагачів З погрозами вбивства, застосовуючи насильство,...

Опубликовано Національна поліція України Вторник, 14 января 2020 г.

Нагадаємо, раніше у Херсоні на вимаганні хабаря затримали депутата облради, який в 90-х роках був членом відомої злочинної банди. Депутат погрозами вимагав у підлеглого борг, якого не існувало.

Повʼязані теми:

Наступна публікація