В Україні виникла мода на розведення волохатих "бараноподібних" свиней

В Україні виникла мода на розведення волохатих "бараноподібних" свиней

Із них можуть робити хамон.

В Україні набувають популярності угорські мангалиці. У цієї породи свиней червоне м’ясо та кремове сало, а ще з них можна робити традиційний іспанський хамон, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Фермер Євгеній Андрієнко показує Льолика – цей веприк одразу привертає увагу своєю кудлатістю. "Якщо проїздити і побачити, як випасається стадо мангалиць, то люди, котрі не знають, що це свині, можуть переплутати їх із баранами", - каже власник. Шерсть свині ніде не використовують, тож чоловік жартує, що можна було б виготовляти лікувальні пояси. Але найцінніше в цієї свині – сало. "Найкращий свинячий пояс – це сало. Мангалиця сама по собі – це сальна свиня. Воно значно відрізняється від сала звичайних промислових свиней. У ньому унікальна кремовість", - пояснив фермер.

Зі свиней цієї породи роблять хамон, який дуже подібний до іспанського, адже мангалиця та іберіка – це споріднені види. Поросята таких порід коштують дорожче, а "породіллю" фермер поїв пивом. "Коли народжують перший раз, не можуть зрозуміти, що відбувається. І в мить пологів вона може бути агресивною до своїх поросят. Ми дали їй темного пива, вона трохи випила, заспокоїлася", - розповів фермер. У те, що українці можуть перестати купувати свиней та споживати їхнє м'ясо цього року, він не вірить, а для забобонних селян радить заводити парнокопитних тварин уже зараз, ростити 12 місяців і дочекатися, коли рік Свині мине.

Кореспондент ТСН Валерія Ковалінська

Волохаті свині: в Україні набувають популярності угорські мангалиці

Волохаті свині: в Україні набувають популярності угорські мангалиці

Повʼязані теми:

Наступна публікація