В Україні випускники магістратури вперше пишуть пробний єдиний кваліфікаційний іспит: хто саме і як складає тест

В Україні випускники магістратури вперше пишуть пробний єдиний кваліфікаційний іспит: хто саме і як складає тест

Фото: pixabay.com

У 2022 році ЄДКІ писатимуть і бакалаври, і фахові молодші бакалаври.

В Україні 19-20 травня проводять перше пробне проведення атестації студентів за немедичними спеціальностями у формі єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ). До тестування цьогоріч залучено 603 студенти магістратури, надалі їхню кількість планують збільшувати.

Про це повідомляє пресслужба МОН.

Так, на першу апробацію обрали студентів, які вчаться за спеціальностями "Ветеринарна медицина" та "Ветеринарна гігієна, санітарія та експертиза", та реалізуються в профільних закладах вищої освіти. Загалом у тестуванні візьмуть участь студенти з 11 відповідних університетів України.

Загалом на кваліфікаційний іспит, який розроблено відповідно до програм ЄДКІ, відведено 120 хв. Протягом цього часу студенти повинні виконати 100 тестів, які мають лише одну правильну відповідь.

Наголошується, що учасники, які не складуть іспит, відраховані цьогоріч не будуть. Крім того, заклад вищої освіти може враховувати результати під час атестації студента.

Контролювати тестування будуть в кожній аудиторії 29 прокторів. Також за ЄДКІ будуть наглядати 10 представників Міністерства освіти і науки України – співробітників директорату фахової передвищої, вищої освіти.

Як зазначається, восени 2021 року заплановано апробацію ЄДКІ за спеціальностями "Право", "Міжнародне право", "Публічне управління та адміністрування", "Авіаційний транспорт". У 2022 році ЄДКІ буде поширено на нові спеціальності та проводитиметься на рівні бакалавра й фахового молодшого бакалавра. 

Нагадаємо, в Україні створять університет, де готуватимуть фахівців у галузі новітніх технологій. Майбутній навчальний заклад матиме шість основних напрямків, навчання стартує вже за два роки, а найкращим студентам після завершення навчання обіцяють роботу. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація