В Україні встановлюють пункти обігріву, проте вже є перша жертва морозу

В Україні встановлюють пункти обігріву, проте вже є перша жертва морозу

Thumbnail for "01_moroz"

Люди не квапляться йди по допомогу

Арктична повітряна маса скувала Україну. Морози б'ють рекорди. Найхолодніше цієї ночі, за даними Гідрометцентру, було на Полтавщині та Луганщині – до мінус 23. У столиці стовпчики термометра теж сповзли нижче двадцяти градусів, йдеться в ТСН.19.30.

Уже є й перші жертви морозів. На Тернопільщині з переохолодженням шпиталізували чоловіка, однак, урятувати його не вдалося. По Україні масово встановлюють пункти обігріву. Проте, туди грітися чомусь не квапляться.

У столиці вночі було мінус двадцять. Аби не позамерзали, у Києві повідкривали пункти обігріву. 105 штук. Їх облаштували не традиційних наметах, а в комунальних приміщеннях.

Проте людей немає. Хоча окрім медогляду, замерзлому запропонують чай, бутерброди з маслом, мед та печиво. Є кімнати перепочинку.

Якщо у Києві відмовилися від наметів, то в регіонах "робота щодо підготовки мобільних пунктів обігріву триває". Про таке повідомляють на сайти Державної служби з надзвичайних ситуацій. Щоправда, на місцях до цього руки поки не дійшли.

У Черкасах, де вночі морозило до мінус 22, пункт обігріву облаштували на території рятувальної частини. На столі чай, печиво, але ніхто не їсть, і не п'є.

Нижче 20 впала температура у Сумах. Тут пункти обігріву відкрили при лікарнях. Принаймні так звітують надзвичайники.

Цієї ночі у Сумах прогнозують мінус 24. Геофізики простежили, що в цей час було й холодніше, мінус 26 фіксували в 42 році.

Україну так морозитиме не довго. За прогнозами Укргідрометцентру вже від завтра температура почне підвищуватися. Синоптики взагалі обіцяють на Різдво біля нуля градусів.

А ще рясний сніг. Уже рекоментують снігоприбиральній техніці взяти низький старт.

На Тернопільщині чоловік загинув від переохолодження

На Тернопільщині чоловік загинув від переохолодження

Повʼязані теми:

Наступна публікація