В Україні за 2013 рік постраждало більше 200 журналістів, двоє загинули - ОБСЄ

В Україні за 2013 рік постраждало більше 200 журналістів, двоє загинули - ОБСЄ

За 2013 рік в Україні було вбито двох журналістів

У східній частині України журналісти стають мішенями, повідомила представник ОБСЄ.

В Україні за минулий 2013 рік було зафіксовано понад 200 випадків насильства проти журналістів, двоє працівників ЗМІ загинули.

Про це повідомила представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович у вівторок, 15 квітня, під час семінару з питань безпеки журналістів у Києві.

"Ці події в Україні, які почалися минулого року і тривають до сьогодні, – це, по суті, демонстрація того, в яких умовах можуть працювати журналісти і якою тяжкою є їхня робота, і якою важливою ця робота є для суспільства", - передає Уніан її слова.

Міятович наголосила, що "податкова вдирається в журналістські офіси, забирають камери, комп'ютери, проводяться рейди людьми, які називають себе протестувальниками, – це відбувається щодня".

"Я отримую інформацію про те, що на журналістів нападають, особливо у східній частині України", - заявила представник ОБСЄ.

Також вона додала, що відвідала Харків і виявила факти насильства міліції проти журналістів.

"Вчора ввечері (14 квітня, - ред.) повернулася з Харкова, де міліція або ігнорує журналістів, або навпаки нападає на них, їх залякують, вони стають мішенями, незалежно від того, чи мають зовнішні ознаки – написи "преса" або "журналіст" - чи ні. Після семінару з питань безпеки журналістів я поїду до Одеси, і там також буду зустрічатися з колегами, дізнаватись про те, як їм працюється", - сказала Міятович.

Як повідомлялося раніше, спецпризначенці побили журналіста, який їхав в Харків. На Чутівському посту ДАІ, що на межі Полтавської та Харківської областей, перевіряли автомобілі та затримували людей. Там знаходилися 100-150 озброєних осіб з нашивками "Беркута" та "Сокола".

Повʼязані теми:

Наступна публікація