В Україні "за борги" вимкнули UA:Перший

В Україні "за борги" вимкнули UA:Перший

Фото: flickr.com/flash.pro

Відключено було аналогове телебачення.

Державний концерн РРТ вимкнув аналогове мовлення Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ – UA:Перший).

Про це на своїй сторінці у Facebook написав керівник НСТУ Зураб Аласанія.

"Сьогодні вранці державний концерн РРТ відключив мовлення UA:Перший (за борги держави державі)", - заявив він.

У коментарях Аласанія зазначив, що наразі це стосується лише аналогового мовлення, однак, на його думку, скоро буде відключено і цифрове.

- А давай тако: ми відриваємо тобі ручкі і не годуємо тобі - але ти маєш вирости сильним, щоб встановлювати нам світові...

Опубліковано Зурабом Аласаниею Понеділок, 24 вересня 2018 р.

Нагадаємо, вночі проти 1 вересня в Україні відключили аналогове телебачення, незважаючи на заборону суду. Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення проігнорував заборону суду міста Сарни від 31 серпня. До суду через відключення аналогового ТБ подала жителька Рівненщини Надія Мізюрко. Згодом уряд вирішив залишити аналогове мовлення у прифронтових територіях та на кордоні з Росією, а також для місцевих мовників, які ще не мають цифрової ліцензії та НСТУ.

Значна частина українців (близько 40%) залишились без телевізора. У Національній раді з питань телебачення і радіомовлення порушення закону з боку концерну РРТ сприйняли по-різному. Члени, призначені за квотою парламенту, різко засудили дії РРТ.  Пропрезидентська частина Нацради від коментарів відмовилась. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація