В Україні за добу поліція затримала десятьох хабарників та вилучила у них понад мільйон гривень

В Україні за добу поліція затримала десятьох хабарників та вилучила у них понад мільйон гривень

Фото: Департамент комунікації Нацполіції України

Серед хабарників викладач, лікар, посадовці фіскальної служби та директори держпідприємств.

Упродовж одного дня, 28 лютого, правоохоронці затримали десять осіб, які вимагали та одержали неправомірну вигоду, а також намагалися підкупити поліцейського. У них вилучили коштів на загальну суму понад мільйон гривень.

Про це повідомили у Департаменті захисту економіки Національної поліції України.

Зазначається, що лише протягом дня, на Київщині затримали державного виконавця, у Хмельницькій області  – лікаря, у Миколаївській  – директора регіональної філії інспекції з питань підготовки та дипломуванняморяків, викладача Центру підготовки та атестації плавскладу та директора комерційної структури, у Харкові посадовців фіскальної служби та державного підприємства. Окрім того, на Чернігівщині затримали особу, яка намагалась підкупити співробітника управління захисту економіки.

У поліції повідомили, що у Чернігівській області громадянин намагався "домовитися" зі співробітником обласного управління захисту економіки. Місцевий мешканець пропонував оперативнику 10 тисяч гривень "винагороди" за безперешкодне функціонування гральних закладів у м. Прилуки.

"Затримали хабародавця співробітники УЗЕ в Чернігівській області, відділу внутрішньої безпеки, слідчого управління поліції   Чернігівщині та прокуратури області під час передачі першої частини  неправомірної вигоди - 5 тисяч гривень", – додали у поліції.

Фото: Департамент комунікації Нацполіції України

Тим часом, на Миколаївщині оперативники Управління захисту економіки області та слідчі обласного управління поліції припинили механізм здирництва, який дозволив посадовцям збагатитися на сотні тисяч гривень.

Зазначається, що керівник регіональної філії інспекції з питань підготовки та дипломування моряків організував корупційну схему під час складання іспитів у моряків рядового та начальницького складу. Викладач Центру підготовки та атестації плавскладу та директор комерційної структури у цій схемі займали місце посередників.  Одна особа сплачувала за складання іспиту 300 доларів США.

У Миколаївській області правоохоронці задокументували факти одержання зловмисниками неправомірної вигоди. Упродовж 3-х місяців вони збагатилися на суму майже 800 тисяч гривень.

Фото: Департамент комунікації Нацполіції України

У Хмельницькому оперативники з управління захисту економіки затримали лікаря-члена лікарсько-консультаційної комісії медичного закладу.

"За 7 тисяч гривень "вдячності" він видав громадянину направлення на проходження МСЕК, а також пообіцяв позитивно вирішити питання щодо встановлення групи інвалідності", – додали у відомстві.

А на Київщині головний державний виконавець Білоцерківського міського відділу ДВС пообіцяв громадянці зняти арешт з майна. Зокрема, зняття арешту з частки квартири та винесення постанови про закриття виконавчогопровадження. За свою "послугу" попросила 2,8 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Фото: Департамент комунікації Нацполіції України

Також у Харкові затримали 2-х посадовців фіскальної служби, які одержали 20 тисяч гривень хабара за невжиття заходів реагування по виявленим порушенням податкового законодавства.

Окрім того, було викрито посадовців заводу, які вимагали 1,5 мільйони гривень від підприємця. Тільки у разі одержання грошей вони будуть виконувати умови договору.

Нагадаємо, голова Антикорупційної прокуратури Молдови Віорел Морарь підтвердив ТСН, що Чаус дійсно сам прийшов до прокуратури МолдовиЦе сталося напередодні, 28 лютого. Найближчими днями йому обиратимуть запобіжний захід, а процес екстрадиції може затягнутись на кілька місяців. В Україні Чауса заочно заарештували та призначили заставу у 3,7 млн грн. Його підозрюють в отриманні 150 тисяч доларів за позитивне рішення у кримінальній справі. Хабар він тримав у простій скляній банці. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація