В Україні зафіксували найнижчий показник нелегальної зайнятості за десятиліття

В Україні зафіксували найнижчий показник нелегальної зайнятості за десятиліття

Майже 100 тисяч українців почали працювати офіційно за пів року.

Українці масово переходять на "білі" зарплати. За пів року приблизно 94 тисячі працівників в Україні почали працювати офіційно.

Про це йдеться в ТСН.Ранок.

Зараз показник нелегальної зайнятості в Україні найнижчий за останні 10 років. Найбільше працівників-нелегалів у сільському, лісовому та рибному господарствах. А також у торгівлі та ремонті автотранспортних засобів.

Окрім цього, в Україні триває загальнодержавна операція "Мігрант", основна мета якої — протидія нелегальному працевлаштуванню іноземців і запобігання нелегальній міграції. В Умані фахівці Держпраці, Управління Державної міграційної служби та Національної поліції вже провели спільний рейд. У Чернівецькій області операція триватиме до 19 листопада.

Повне або часткове копіювання будь-яких матеріалів сайту, цитування, публікація їх анотованих оглядів допускаються лише з письмового дозволу редакції сайту.

Нагадаємо, прогноз Світового банку зростання економіки України на 2019 рік – 2,7%, на 2020 рік - 3,7%. Економічні прогнози Міжнародного валютного фонду для України такі: 2019 рік – 3% зростання ВВП, 2020 рік – 3%. Інфляція в Україні цього року становитиме 7%, наступного - 5,6%. Безробіття знизиться до 8,7% і 8,2% відповідно цього і наступного року.

За підсумками другого кварталу 2019-го зростання економіки України в річному вираженні прискорилося до 4,6%. Держбюджет розрахований на макроекономічному прогнозі уряду зі зростанням реального ВВП на 3%. Нацбанк у липні підвищив прогноз щодо зростання реального ВВП України 2019 року до 3% від 2,5%. 

Україна в Doing Business та повітряні таксі – Економічні новини

Україна в Doing Business та повітряні таксі – Економічні новини

Повʼязані теми:

Наступна публікація