В Україні запустили онлайн-курс, який навчатиме літніх людей користуватися смартфонами

В Україні запустили онлайн-курс, який навчатиме літніх людей користуватися смартфонами

Ілюстрація / Фото: pixabay.com

Громадян вчитимуть оплачувати комуналку телефоном.

У національній онлайн-платформі "Дія. Цифрова грамотність" додалася освітня функція, яка у форматі відеоуроків вчить користуватися смартфоном. Передусім, це розраховано на старше покоління. Як оцінили цю функцію перші користувачі, та де знайти ці уроки, про це у сюжеті ТСН.19:30.

Останні соціологічні дослідження показують, що понад 50% українців, це здебільшого люди старшого віку, не володіють навіть базовими навичками користування гаджетом. І ще 15% зовсім не знайомі зі смартфоном.

А базові знання це, зокрема, вміння пошуку в інтернеті, створення електронної пошти чи сторінки в соцмережі, знання найпростішого захисту від інтернет-шахрайства, паролі. Тому, аби українці освоїли ґаджети і здобули цифрові знання, онлайн-платформа "Дія", разом з оператором стільникового зв'язку, запустили спеціальні відеоуроки.

У національній онлайн-платформі "Дія" презентували новий курс "Смартфон для батьків"

У національній онлайн-платформі "Дія" презентували новий курс "Смартфон для батьків"

Зрозумілою і простою мовою українські ведучі та актори пояснюють, як користуватися ґаджетами. Громадянам, зокрема, пояснюють, як завдяки смартфону, розраховуватися за комунальні послуги, отримувати різні довідки, розв'язувати пенсійні питання. Кожен урок триває п'ять хвилин знайти їх можна знайти за посиланням osvita.diia.gov.ua.

"Маємо стратегію на три роки. Щоб був доступ, безкоштовний до цифрових ґаджетів. Щоб людина, в якої немає вдома комп'ютера чи ноутбука, мала куди піти, щоб навчитися. Для цього ми робимо вже перші кроки. Ми підписали меморандум з бібліотеками, працюємо зараз з ЦНАПами, школами, університетами", - пояснює заступниця міністра цифрової трансформації Валерія Іонан.

Пенсіонерка Ольга Рябчун, яку навчив користуватися смартфоном син і вона вже сім років впевнено користується ним, нині завдяки ґаджету не лише розраховується у магазинах, а й відстежує маршрут громадського транспорту, перевіряє погоду, спілкується та фіксує свій відпочинок. Пані Ольга, зауважує, що нині життя напрочуд цікаве і головне не боятися нового, а вчитися користуватися ним.

Сергій Моргун

Повʼязані теми:

Наступна публікація