В Україні запустили систему пошуку дітей за допомогою смс-повідомлень

В Україні запустили систему пошуку дітей за допомогою смс-повідомлень

Фото: pixabay.com

Якщо людина під час зникнення дитини була неподалік, їй надішлють повідомлення на мобільний.

В Україні вперше запрацювала система пошуку дітей за допомогою СМСок, йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1".

Щодня в Україні зникають близько 30 дітей. Вже сьогодні їх шукати вже значно легше, адже одна з компаній мобільного зв'язку разом із Національною поліцією запустили систему пошуку дітей. Батьки, чия дитина пропала, мають звернутися до поліції, яка передає інформацію мобільному оператору. Кожен, хто був неподалік від місця зникнення дитини, отримає спеціальне повідомлення.

"Ви отримаєте посилання на фото дитини, ім'я, вік та якісь останні прикмети", - розповів президент "Київстару" Петро Чернишов.

Зазначимо, ця інформація стає публічною і надається зі згоди батьків лише на час розшуку, а коли дитину знаходять, то дані про неї з бази розшуку видаляють. Система з пошуку дітей повністю безкоштовна і за бажанням абонент може відмовитися від такої розсилки.

Подібна система вже 20 років працює в Америці, де для пошуку дітей використовують усі важелі впливу – смс, радіо, телебачення, електронну пошта та навіть рекламні борди.

Водночас шукати у такий спосіб дорослих є протизаконним.

"Якщо зникає дитина, то батьки володіють правом дати інформацію. Якщо зник дорослий, то тільки він може дати право на свої дані", - додав Чернишов.

Наразі система працює лише в Києві, проте до кінця року має поширитись на всю Україну.

В Україні запрацювала система пошуку дітей за допомогою SMS

В Україні запрацювала система пошуку дітей за допомогою SMS

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація