В Україні затримали двох найвпливовіших "злодіїв у законі"

Зловмисники отримали свої високі "звання" від топ-представників російського кримінального світу.

В Україні правоохоронці затримали двох найвпливовіших "злодіїв у законі" —  зловмисників на прізвисько "Умка" та "Лаша Сван".

Про це інформує пресслужба Нацполіції.

Затриманих підозрюють у встановленні та поширенні злочинного впливу. Ці особи утворювали незаконні угрупування та контролювали через своїх представників криміналітет у державі. Вони підбурювали до вчинення нових злочинів та спричиняли появу додаткових загроз для безпеки громадян.

Відомо, що "Умка" був "коронований" у 2014 році а "Лаша Сван" став "злодієм у законі" ще у 1995 році. Вони отримали свої високі "звання" від топ-представників російського кримінального світу. Затримані вважалися одними із найвпливовіших "злодіїв у законі" в Україні. Під їхнім контролем перебував криміналітет одразу в кількох областях — Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській, Запорізькій та частині Західного регіону.

Спецоперація відбувалася у два основні етапи.

Перший — у квітні цього року. Тоді на Дніпропетровщині викрили злочинне угруповання. Ним керував так званий "положенець". Правоохоронці повідомили про підозру одразу 16-м його учасникам, серед яких п’ятеро "смотрящих" та четверо кримінальних "авторитетів".

Другий етап відбувся вчора, 19 травня. Поліцейські затримали "Умку" в аеропорту Дніпра під час спроби виїхати з країни, "Лашу Сван" — в готелі.

"Продовжуємо непримиренну війну з організованою злочинністю. Нацполіція затримала двох найвпливовіших "злодіїв у законі" в Україні. Нове законодавство, політична воля і фах оперативників поступово винищують це ганебне кримінальне явище. Ми не зупинимося", — написав очільник МВС Арсен Аваков у Тwitter.

Новини України: затримали двох найвпливовіших в Україні та Росії "злодіїв у законі"

Новини України: затримали двох найвпливовіших в Україні та Росії "злодіїв у законі"

Нагадаємо, що у червні минулого року в Україні встановили кримінальну відповідальність за встановлення або поширення злочинного впливу особою, яка перебуває у статусі суб’єкта підвищеного злочинного впливу, у тому числі у статусі "злодія у законі".

Раніше РНБО ухвалила нові санкції проти майже 700 осіб – "злодіїв у законі" та іноземних кримінальних "авторитетів".

Новини України: Зеленський ухвалив санкції проти "злодіїв у законі" та кримінальних авторитетів

Новини України: Зеленський ухвалив санкції проти "злодіїв у законі" та кримінальних авторитетів

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація