В Україні затримали громадянина Німеччини, якого в Туреччині підозрюють у причетності до двох вбивств

В Україні затримали громадянина Німеччини, якого в Туреччині підозрюють у причетності до двох вбивств

Фото: Getty Images

Кемаль К. живе в Німеччині з 2007 року.

В Україні затримали громадянина Німеччини, видачі якої вимагають турецькі влади.

Про це пише dw.com

Житель Кельна Кемаль К., що має німецьке і турецьке громадянство, був затриманий ще в середині цього року по лінії Інтерполу за запитом Анкари. Він перебуває на волі, але не може залишати територію України, поки не прийнято рішення про можливість його видачі турецькій владі, повідомили газета Süddeutsche Zeitung і телеканали WRD і NDR.

Кемаль К. живе в Німеччині з 2007 року. У Туреччині його підозрюють у причетності до двох вбивств, за його затримання оголошено винагороду в 350 тисяч євро. Раніше Анкара неодноразово зверталася до влади ФРН з проханням про видачу Кемаля К., однак після перевірки звинувачень німецькі суди відмовлялися задовольнити ці вимоги. На підставі переслідувань в Туреччині Німеччина надала Кемалю К. політичний притулок, а в 2016 році він отримав німецьке громадянство.

Кемаль К. одружений на громадянці України і його перебування в цій країні носив приватний характер. Перед його поїздкою на Україну прокуратура міста Кельна попереджала про небезпеку цього кроку.

Нагадаємо, що раніше турецька владавирішили продовжити режим надзвичайного стану в країні на наступні місяці. Заяву про це зробив віце-прем'єр Бекір Боздаг.

«Уряд прийняв рішення продовжити режим надзвичайного положення в країні ще на три місяці. Воно спрямоване на затвердження в парламент», - пояснив він після засідання кабінету міністрів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація