В Україні затримався найвищий рівень пожежної небезпеки, попри похолодання

В Україні затримався найвищий рівень пожежної небезпеки, попри похолодання

Фото: ДСНС

Синоптики попереджають, що розслаблятися не варто.

Попри похолодання, в Україні утримується найвищий рівень пожежної небезпеки. Рятувальники досі не впоралися з масштабним вогнем одразу в кількох регіонах, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

У Житомирській області горить Поліський природний заповідник, крім того сухість та спека ще затримаються в південних областях, де залишається складна ситуація з пожежною безпекою в лісах.

Пожежна небезпека: рятувальники продовжують боротися з полум'ям на Житомирщині

Пожежна небезпека: рятувальники продовжують боротися з полум'ям на Житомирщині

Однак похолодання з дощами та грозами в найближчі три дні допоможуть рятувальникам ліквідувати більшість лісових пожеж. Очікується, що клас пожежної небезпеки з максимального п'ятого рівня зменшиться до другого. Попри це, рятувальники радять не розслаблятися, бо спека повернеться, тож червоний рівень пожежної небезпеки очікують і у вересні.

"Навіть після зниження класу пожежної небезпеки до першого та другого классу, протягом семи – десяти днів за температури 25-30 градусів вона знову підніметься до п'ятого класу, а такі періоди у вересні однозначно будуть", - застерігає директор українського Гідрометцентру Микола Кульбіда.

Як повідомлялося напередодні, через спекотну та суху погоду в країні масово палають трава та ліси, найбільше на Миколаївщині, Житомирщині та Херсонщині. У країні було оголошено найвищий рівень пожежної небезпеки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація