Наступного року в Україні проведуть масове утеплення багатоповерхівок

Наступного року в Україні проведуть масове утеплення багатоповерхівок

Фото: УНІАН

На утеплення будинків витратять близько 6,8 млрд грн.

В Україні наступного року запустять пілотний проєкт із енергомодернізації однієї тисячі багатоповерхівок. Їх утеплять у десяти українських містах.

Про це 24 грудня під час засідання Ради  розповів прем'єр Олексій Гончарук, передає "Укрінформ".

За його словами, фінансування буде відбуватися за посередництва Фонду енергоефективності. Утеплення тисячі багатоповерхових будинків коштуватиме держбюджету близько шести мільярдів гривень. Разом з тим, Гончарук поки не назвав регіони, у яких планують запровадити пілотні проєкти. 

"Від наступного року Фонд (енергоефективності - ред) запрацює на повну потужність. У нас для цього є кошти - до 6,8 млрд грн. Основним завданням Фонду є сприяти термомодернізації настільки швидко, наскільки це можливо", - сказав Гончарук.

Очільник уряду припустив, що після проведення енергомодернізації платіжки можуть відрізнятися до 60%. Гончарук вважає, що закладених коштів не вистачить, щоб провести повну термомодернізацію, але для того, щоб запустити в Україні новий ринок, цього є достатньо.

"Це дуже мало... Але справа не тільки в тому, що бракує коштів, а й у тому, що бракує спеціалістів. Якщо цифру в 1 000 проєктів ми подолаємо, це буде стимулом, щоб ринок запрацював. Нам потрібно 10 міст, де ми проведемо пілот. Це потребуватиме лідерства на рівні громад, коли ми обиратимемо міста", - додав Гончарук.

Нагадаємо, 6 листопада уряд ухвалив рішення про збільшення статутного капіталу державної установи "Фонд енергоефективності" на 1,2 млрд грн – до 2 млрд 719,3 млн грн.

В Україні розпочав на повну працювати Фонд енергоефективності 

В Україні розпочав на повну працювати Фонд енергоефективності 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Відставка Кабміну Гончарука
Наступна публікація