В "Укроборонпромі" оголосили тендер на проведення аудиту за понад 30 млн гривень

В "Укроборонпромі" оголосили тендер на проведення аудиту за понад 30 млн гривень

Фото: УНІАН

Аукціон проводитиметься з пониженням ціни - мінімальний крок становить 325 тис. грн.

Державний концерн "Укроборонпром" оголосив тендер на надання послуг незалежного аудиту своєї діяльності, а також своїх підприємств із залученням міжнародних експертів з очікуваною вартістю 32,5 млн грн.

Як сказано у відповідному оголошенні на порталі державних закупівель "Прозорро", аукціон з визначення переможця тендера відбудеться 26 вересня 2019 року, пише УНІАН.

Сам аукціон проводитиметься з пониженням ціни - мінімальний крок становить 325 тис. грн. "Учасник зобов'язується надати послуги з аудиту відповідно до міжнародних стандартів аудиту консолідованої/комбінованої фінансової звітності замовника і підприємств, складеної станом на і за роки, що закінчуються 31 грудня 2018 року та 31 грудня 2019 року відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності", - сказано в тендерній документації.

Остаточний строк проведення аудиту - 10 квітня 2021 року.

Нагадаємо, команда журналістів-розслідувачів оприлюднила масштабне розслідування про корупцію і розкрадання в оборонному комплексі України. За даними журналістів, до схеми виведення з української оборонки сотень мільйонів гривень причетний друг і партнер Порошенка, член Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський, його 22-річний син Ігор і гендиректор "Укроборонпрому" Павло Букін. У розслідуванні вперше оприлюднили секретну переписку учасників злочинної схеми, внутрішні документи, докази домовленостей про хабарі. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн грн.

Згодом Гладковський заявив, що тимчасово призупиняє свої повноваження в РНБО. Також він звернувся до правоохоронців із проханням перевірити розслідування журналістів. Кримінальну справу за фактами, які були оприлюднені журналістами щодо розкрадань в оборонному комплексі України, вже порушили Спеціалізована антикорупційна прокуратура, а також Національне антикорупційне бюро. Окрім цього, директорів "Харківського конструкторського бюро з машинобудування імені О.О.Морозова" Олексія Бабіча і "Ізюмського приладобудівного заводу" Сергія Філоненка відсторонили від їхніх посад. Згодом Гладковського теж звільнили.

11 березня журналісти-розслідувачі "Наших грошей" опублікували останню частину скандального розслідування про корупцію в оборонній галузі, в якій повідомили, що майже всі правоохоронні органи за хабарі закривали справи стосовно цієї корупційної схеми.

У Києві активісти вкотре вимагали покарати винних у скандалі в "Укроборонпромі"

У Києві активісти вкотре вимагали покарати винних у скандалі в "Укроборонпромі"

Повʼязані теми:

Наступна публікація