"Укроборонпром" показав десятки одиниць нової техніки та зброї, які отримало українське військо

Серед іншого військові отримали командирський танк Т-72К.

Підприємства ДК "Укроборонпром" та приватне підприємство "Українська бронетехніка" передали українському війську понад 65 одиниць озброєння та військової техніки. Зокрема, танки, БТРи, бронеавтомобілі та високоточні протитанкові ракетні комплекси.

Про це повідомляє прес-служба концерну.

Від підприємства "Укроборонпрому" ДККБ "Луч" українські військові отримали два десятки високоточних протитанкових комплексів "Стугна-П" та три десятки "Корсарів", а також мобільну радіолокаційну станцію кругового огляду "Дельта", яка розроблена та виготовляється ДП НДІ радіолокаційних систем "Квант-Радіолокація".

Окрім того, "Київський бронетанковий завод", що входить до складу Концерну, передав українським військовим п‘ять БТР-3 для вищих військових навчальних закладів, а також танки Т-72, зокрема, модернізований командирський танк Т-72К.

"Важливо,  що ми маємо можливість передати нову техніку і зброю не лише на фронт, а й у військові навчальні заклади для того, щоб курсанти могли безпосередньо опанувати сучасну зброю та проходили навчання на новій техніці, якою вони командуватимуть після отримання офіцерських погонів", – відзначив Секретар Ради національної безпеки і оборони України.

Ця командирська машина обладнана сучасними засобами цифрового захищеного зв‘язку та супутникової навігації, яка дозволяє значно підвищити ефективність управління танковими підрозділами.

Своєю чергою приватне підприємство "Українська бронетехніка" передало військовим шість спеціалізованих броньованих автомобілів для перевезення особового складу "Варта" та "Новатор", а також п‘ять 82-мм мінометів "УПІК-82".

Нагадаємо, "Укроборонпром" показав у дії нові реактивні системи "Ураган", які отримала українська армія. За 20 секунд "Ураган" може зробити повний залп з 16 реактивних снарядів.

Модернізований зенітно-ракетний комплекс "Оса-АКМ" успішно випробували на навчаннях на Херсонщині

Модернізований зенітно-ракетний комплекс "Оса-АКМ" успішно випробували на навчаннях на Херсонщині

Повʼязані теми:

Наступна публікація