В "Укроборонпромі" повідомили про рішення українського суду на користь країни-агресорки

В "Укроборонпромі" повідомили про рішення українського суду на користь країни-агресорки

Фото: УНІАН

У концерні збираються оскаржувати рішення.

Господарський суд Хмельницької області підтримав країну-агресора в судовому спорі між "Красилівським агрегатним заводом", що входить до складу "Укроборонпрому", та "Российской самолетостроительной корпорацией "МиГ".

Рішення ухвалили 18 квітня, повідомляє прес-служба концерну.

Так, український суд повністю задовольнив позовні вимоги російської компанії та присудив стягнути з українського підприємства понад 5 млн рублів на користь "МиГ" - це одне з основних підприємств російської військової промисловості.

Там наголосили, що це рішення повністю суперечить указу президента про введення в дію рішення РНБО "Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Згідно з ним, "Российская самолетостроительная корпорация "МиГ" потрапляла під українські санкції.

Держконцерн пообіцяв оскаржити рішення Господарського суду Хмельницької області у суді вищої інстанції.

В "Укроборонпромі" зазначили, що АТ "Российская самолетостроительная корпорация "МиГ" входить до складу АТ "Объединённая авиастроительная корпорация", 100% акцій якої належить Російській Федерації.

Російський "МиГ" є одним з основних підприємств російського ОПК та виконує повний цикл робіт в сфері створення, ремонту та модернізації винищувальної авіації, озброюючи російську армію літаками МіГ-29 та їх модернізованими версіями.

"Укроборонпром" чекають масштабні перевірки - Порошенко

"Укроборонпром" чекають масштабні перевірки - Порошенко

Нагадаємо, журналісти-розслідувачі оприлюднила масштабне розслідування про корупцію і розкрадання в оборонному комплексі України. За даними журналістів, до схеми виведення з української оборонки сотень мільйонів гривень причетний друг і партнер Порошенка, член Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський, його 22-річний син Ігор і гендиректор "Укроборонпрому" Павло Букін. Оприлюднили секретну переписку учасників злочинної схеми, внутрішні документи, докази домовленостей про хабарі. Розмір розкрадання становить не менше 250 мільйонів гривень. Антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження, а Гладковського звільнили з РНБО.

Президент України Петро Порошенко після оприлюднення журналістського розслідування увів в дію рішення РНБО про реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення рівня прозорості виконання державного оборонного замовлення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація