В УПЦ МП пригрозили покаранням своїм єпископам, які візьмуть участь в Об’єднавчому соборі

В УПЦ МП пригрозили покаранням своїм єпископам, які візьмуть участь в Об’єднавчому соборі

Фото: Reuters

Їм загрожує навіть заборона служіння.

Єпископам УПЦ МП, які вирішать взяти участь в Об’єднавчому соборі православних церков в Україні, загрожує покарання аж до заборони служіння.

Про це в інтерв’ю російському телеканалу НТН, текстову версію якого опубліковано на Facebook УПЦ МП, заявив керівник справами Української православної церкви митрополит Антоній.

"Нашою церквою було ухвалено соборне рішення, яке є обов'язковим для виконання всіма вірними Української Православної Церкви. Це стосується і єпископату, і духовенства, і мирян. У цьому рішенні сказано конкретно, що брати участь в так званому "об'єднавчому Соборі" ніхто з нас не може", - розповів він.

За словами Антонія, відвідування цього собору єпископами УПЦ МП буде розцінено як "канонічне порушення", що призведе до відповідних дисциплінарних покарань.

"Це не покарання - "мечем рубаємо", а констатація того, що певний священнослужитель порушив архієрейську клятву і вийшов з канонічної Церкви, яка його народила як єпископа", - зазначив митрополит.

Він також підкреслив, що рішення про покарання ухвалюватиме Синод згідно з усіма церковними правилами, однак це покарання може означати навіть заборону служіння.

УКРАИНЦАМ НАВЯЗАЛИ СУЕТУ ВОКРУГ ТОМОСА, ЗАСТАВЛЯЯ ДУМАТЬ, ЧТО ЭТО И ЕСТЬ ЕДИНСТВЕННАЯ ЗАДАЧА ЗЕМНОЙ ЖИЗНИ - МИТРОПОЛИТ...

Опубліковано Центр інформації УПЦ Понеділок, 19 листопад 2018 р.

Митрополит Антоній де-факто керує Московським патріархатом в Україні. Він є фігурою, яка повністю підпорядкована Москві, тому і рішення УПЦ МП копіюють позицію РПЦ.

Нагадаємо, що 19 листопада Вселенський патріархат підтвердив свої наміри надати Українській церкві Томос та офіційно анонсував проведення Об'єднавчого собору в грудні.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація