В УПЦ МП заявили, що СБУ "викрала" їхнього митрополита – він знайшовся і в очі не бачив силовиків

В УПЦ МП заявили, що СБУ "викрала" їхнього митрополита – він знайшовся і в очі не бачив силовиків

Фото: Reuters

Сам митрополит припустив, що фейк про "викрадення" міг виникнути через його поїздку до Києва.

14 грудня представники УПЦ Московського патріарху заявили, що СБУ нібито силоміць доправила одного з їхніх митрополитів до Києва на зустріч із президентом.

Про те, що митрополита Могильов-Подільського і Шаргородського Агапіта (Бевцика) нібито повезли у Київ силовики, повідомив у Facebook голова юрвідділу УПЦ МП протоієрей Олександр Бахов.

"Пам'ятаєте я казав, що єпископів УПЦ будуть на собор з "охороною" доставляти? Так от, сьогодні Митрополита Могильов-Подільського і Шаргородського Агапіта (Бевцик) в примусовому порядку СБУ Вінницької області доставляє до Києва", - написав він. 

За словами Бахова, владику нібито забрали з дому, де він гостював, у Чернівецькій області. "Офіційна версія – на розмову з Президентом!", - написав він.

Фото: Facebook \ Олександр Бахов

Як повідомляє TheБабель, прес-офіцер СБУ Вінницької області Ірина Алєксєєва спростувала цю інформацію. "Співробітники Вінницького управління СБУ не виїжджали до Чернівецької області і тим більше нікого там не затримували", - сказала вона.

Як з'ясувалося згодом, митрополита справді ніхто не вивозив, і жодних силовиків він не бачив. Про це сам митрополит повідомив в телефонному коментарі 112.Україна.

"Ну, я знаходжуся в автомобілі своєму і їду в Київ на зустріч з митрополитом Вінницьким. Хочу з ним поговорити. Отак зараз складаються справи", - сказав Агапіт.

Він припустив, що історія про "викрадення" могла виникнути через його поїздку до Києва, хоча відомо, що на об'єднавчий собор представник УПЦ МП не збирався. Він зазначив, що їде до столиці, аби поговорити з Вінницьким митрополитом про собор.

Митрополит Агапіт уточнив, що СБУ жодним чином до нього не зверталася.

Прокуратура та СБУ провела обшуки у владики Павла Лебедя

Прокуратура та СБУ провела обшуки у владики Павла Лебедя

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко повідомив дату проведення Об'єднавчого собору в Україні. За словами глави держави він відбудеться 15 грудня. На ньому буде обрано предстоятеля Помісної української церкви, а також затверджено її статут. Вселенський патріарх Варфоломій розіслав запрошення на Об’єднавчий собор українським ієрархам, у якому розповів про процес його проведення.

У день Об'єднавчого собору ТСН покаже спецвипуск новин.

Константинопольський патріархат вирішив позбавити предстоятеля УПЦ Московського Патріархату Онуфрія титулу митрополита Київського. Станеться це після проведення Об'єднавчого собору та обрання нового голови єдиної Української помісної церкви.

Повʼязані теми:

Наступна публікація