В УПЦ МП зібрали позачергове засідання Синоду після створення Православної церкви в Україні

В УПЦ МП зібрали позачергове засідання Синоду після створення Православної церкви в Україні

Фото: прес-служба УПЦ МП

Митрополити та єпископи Московського патріархату вирішили обговорити виклики, які "зараз постають перед УПЦ".

Представники Української православної церкви Московського патріархату у понеділок, 17 грудня, вирішили провести позачергове засідання Синоду.

Про це повідомили у прес-службі УПЦ МП.

"17 грудня 2018 року в резиденції Предстоятеля УПЦ на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври розпочалося позачергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви". – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, засідання очолює Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

"Постійними членами Священного Синоду є: митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, митрополит Камʼянець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, секретар Священного Синоду УПЦ, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній; тимчасові члени Синоду: митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій; архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем; єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл", - додали в УПЦ МП.

Також у прес-службі уточнили, що під час синоду будуть розглянуті питання, "пов’язані з викликами, які зараз постають перед Українською Православною Церквою".

Нагадаємо, 15 грудня у Києві відбувся Об'єднавчий собор, на якому представники трьох православних церков України ухвалили рішення про утворення Помісної церкви та обрали її предстоятелем митрополита Переяславського та Білоцерківського Епіфанія. Напередодні Собору Українська православна церква Московського патріархату ухвалила рішення не брати участі в ньому, однак щонайменше двоє ієрархів УПЦ МП таки були на Соборі.

Що відомо про митрополита Епіфанія

Що відомо про митрополита Епіфанія

Новостворена церква канонічно визнана Вселенським патріархатом та отримала назву "Православна церква України", а її предстоятель носитиме титул "митрополит Київський". Тепер новообраний митрополит Київський поїде до Стамбула 6 січня для отримання Томосу з рук Вселенського патріарха.

Повʼязані теми:

Наступна публікація