В уряді пояснили, чи можуть в Україні знову запровадити суворі карантинні обмеження

В уряді пояснили, чи можуть в Україні знову запровадити суворі карантинні обмеження

Фото: УНІАН

Аби не виникло нового спалаху коронавірусу, введено п'ять етапів послаблення карантину.

Щоб країна знову потрапила в локдаун (коли людям заборонено вільно виходити з дому чи полишати певну зону — Ред.), у половині областей країни повинна знову почати колосально зростати захворюваність на коронавірус

Про це в ефірі Сніданку з 1+1 розповів повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Ми не передбачаємо ситуації, коли може статися локдаун цілої країни. Якщо ми побачимо, що локально виникло захворювання в якомусь регіоні чи області, то буде введений локальний карантин там, де виникають такі спалахи. У тому є адаптивність карантину. Для того, щоб ціла країна потрапила знову в локдаун, треба в половині областей мати зростання колосальні, треба мати перезавантаження медицини", - каже очільник уряду. 

За його словами, аби знову не виник спалах, у країні введено п'ять етапів послаблення карантину. Перший етап розпочався 11 травня, коли  відкрили частину закладів і зняли частину обмежень. 

"Наступний, другий, буде запроваджений тоді, коли будуть виконані певні умови. Зокрема, кількість захворілих буде зменшуватися щодня протягом певного періоду. Третій етап — це  розвантаження нашої медицини. Коли кількість видужалих буде на як мінімум у двічі вищою, ніж захворілих. Відповідно розвантажиться медична система", - пояснив Денис Шмигаль.

Про реформи та вихід з карантину: ексклюзивна розмова з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем

Про реформи та вихід з карантину: ексклюзивна розмова з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем

Як повідомлялося, в Україні від 11 травня послаблюють карантинні обмеження, впроваджені, аби запобігти поширенню коронавірусу. Таке рішення було ухвалене урядом напередодні. Зокрема, буде дозволено відкрити зони відпочинку. За дотримання посилених санітарних норм, можуть працювати салони краси, літні тераси кафе. Відкриватися можуть невеликі торговельно-розважальні центри, щоправда, без фудкортів, кінотеатрів та зон розваг. Можна працювати музеям, бібліотекам, сервісам побутової техніки, стоматологам, адвокатам, нотаріусам. 

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація