В Ужгороді чоловік викинувся з четвертого поверху відділку поліції. У Мережі є відео з ним після стрибка

В Ужгороді чоловік викинувся з четвертого поверху відділку поліції. У Мережі є відео з ним після стрибка

Фото: Державне бюро розслідувань

ДБР розслідує дії правоохоронців.

В Ужгороді з четвертого поверху міського відділу поліції викинувся чоловік, затриманий правоохоронцями. Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило кримінальне провадження за фактом можливого перевищення поліцейськими службових повноважень.

У повідомленні ДБР зазначається, що випадок стався 13 вересня. Поліцейські доправили до відділку двох чоловіків. Один з них вистрибнув з вікна службового кабінету четвертого поверху, внаслідок чого отримав тілесні ушкодження, і наразі перебуває на стаціонарному лікуванні.

Наразі слідчі ДБР з’ясовують обставини події, проводять допити свідків та потерпілих. 

Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України – перевищення влади або службових повноважень, якщо воно супроводжувалося насильством, застосуванням зброї або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями. У разі доведення вини поліцейським загрожує ув'язнення терміном від трьох до восьми років.

У Мережі є відео з чоловіком, який вистрибнув з четвертого поверху, зняте після стрибка. Запис на своїй сторінці у Facebook оприлюднив правозахисник Олександр Пересоляк.

За його словами, постраждалого звуть Іваном, він – ром. Поліція затримала Івана та його товариша-учасника АТО, і начебто почала силою здобувати докази крадіжок. Івана прикували наручниками до батареї, але він зміг відкрити їх і вискочити з четвертого поверху. 

У поліції Закарпаття повідомили, що перевіряють цю інформацію, і якщо вона підтвердиться, то винних притягнуть до відповідальності.

 

Поліція Закарпаття перевіряє інформацію про можливі незаконні дії правоохоронців Ужгорода У Головному управлінні...

Опубліковано Поліція Закарпатської області Вівторок, 17 вересня 2019 р.

Нагадаємо, ДБР розслідує справу щодо співробітників СБУ, які катували і били громадянина у лісосмузі, а потім змусили підписати процесуальні документи. Приводом для розслідування стало повідомлення голови Моніторингової місії ООН з прав людини. У ньому вказувалося, що у квітні 2016 року  силовики затримали громадянина, ім’я якого не наводиться, а після цього надягнули йому на голову мішок та вивезли до лісосмуги. Там кілька годин катували та били його, про що свідчать численні тілесні ушкодження різного ступеню важкості. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Перезавантаження ДБР
Наступна публікація