В Ужгороді націоналісти пройшлися "чорною ходою" на честь річниці створення Карпатської України

Правоохоронці попереджали про можливі провокації.

17 березня в Ужгороді відбулася “чорна хода” місцевих націоналістів. Марш слави героїв Карпатської Січі проходить щороку в умовах надзвичайної нервовості, тому що в цей день очікують найбільше сутичок та провокацій з боку радикалів. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

В Ужгороді була величезна кількість поліцейських та нацгвардійців. Інспектувати роботу силовиків приїхав глава Нацполіції Сергій Князєв. Він розповів про провокаторів, які намагалися заїхати до Закарпатської області. Зокрема, за його словами, на одному з КПП затримали “туристів” з битками.

У Береговому хтось потрощив автомобілі з угорськими номерами. У лютому двічі підпалювали приміщення угорської спілки. Масла у вогонь підливає офіційний Будапешт, вимагаючи ввести в регіон місію ОБСЄ, нібито тут небезпечно для проживання угорців.

Місцеві українські націоналісти говорять, що подібні витівки не їхніх рук справа. “Наш головний ворог - Росія - розхитує човен”, - каже лідер руху “Карпатська Січ” Тарас Деяк.

Сама ж хода вулицями Ужгорода пройшла під посиленим конвоєм поліції. Марш слави пройшов вулицями міста до пам'ятника Августину Волошину, де відбувся невеликий мітинг, а згодом попрямувала до братської могили січовиків, що знаходиться на кладовищі, де запаленням свічок та хвилиною мовчання пом'янули борців за Україну.

Цими днями на Закарпатті відзначають річницю створення Карпатської України. Автономія проіснувала у 1939 році лише кілька місяців. Тоді ж армія Угорщини за підтримки нацистської Німеччини захопила територію Закарпаття. Одночасно угорці відзначають 170-у річницю Угорської революції. Урочистості відбуваються  на тлі загострення відносин між офіційним Києвом та Будапештом.

На Закарпатті відзначають річницю створення Карпатської України

На Закарпатті відзначають річницю створення Карпатської України

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація