В Ужгороді суд взяв обвинуваченого у хабарництві заступника мера під варту із заставою в 240 тис. грн

В Ужгороді суд взяв обвинуваченого у хабарництві заступника мера під варту із заставою в 240 тис. грн

Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 10 лютого.

Апеляційний суд Закарпатської області встановив застосувати стосовно першого заступника мера обласного центру Іштвана Цапа запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляє Закарпаття онлайн.

Суд встановив можливість внесення застави у розмірі 240 тисяч гривень.

Тепер Цап не може відлучатись із населеного пункту без дозволу та має з'являтись до суду на першу вимогу.

Підозрюваний у корупції чиновник не може спілкуватись з іншими учасниками судового процесу, окрім захисника.

Нагадаємо, 30 січня судове засідання у справі обвинуваченого в хабарництві першого заступника Ужгородського мера Іштвана Цапа було скасовано через неявку сторони обвинувачення

Як стало відомо, суд у справі Цапа перенесли на 31 січня.

Своєю чергою, заступник прокурора Закарпатської області Андрій Манькут пояснив, що представник прокуратури не зміг бути присутнім на судовому засіданні через зайнятість. 

25 січня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що перший заступник мера Ужгорода Іштван Цап підозрюється у вимаганні 40 тисяч гривень у підприємця за дозвіл приватизації землі. Правоохоронці затримали з грошима посередника. За словами очільника ГПУ, посадовець, який саме перебував у Києві, подався у мандри, коли дізнався про затримання.

Пізніше ЗМІ повідомили, що Цап нібито мав угорський паспорт і міг утекти з України. Проте, як з'ясувалося, заступник мера Ужгорода перебував із робочою поїздкою у Житомирі. Після повернення до Ужгорода Цап прийшов із поясненнями до прокуратури, запевнивши, що телефон вимкнений, бо впав і розбився.

Повʼязані теми:

Наступна публікація